Rane Willerslev taler på Clay 14. juni om talismaner i forbindelse med kunstnergruppen Versus’ udstilling ’TALISMAN – Magiske objekter’. Foto: Ole Akhøj
Rane Willerslev taler på Clay 14. juni om talismaner i forbindelse med kunstnergruppen Versus’ udstilling ’TALISMAN – Magiske objekter’. Foto: Ole Akhøj
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Willerslev taler om kunst og talismaner på Clay

Nationalmuseets direktør besøger Keramikmuseet i Middelfart

Han blev kendt for at ryge hash i radioen, så dukkede han frem som fremragende formidler i DR's søndagsserie 'Historien om Danmark', og nu er han på vej til at sætte sig i stolen som direktør for Nationalmuseet.

Navnet er Rane Willerslev, og det er en spændende personlighed, kunstnergruppen Versus har sat i stævne onsdag 14. juni til en tema-aften på Clay Keramikmuseum i Middelfart med udgangspunkt i deres udstilling 'Talisman – Magiske objekter'.

Udstillingen er en totalinstallation, der arbejder med keramiske objekter, lys og skygge. Versus sætter med udstillingen spørgsmålstegn ved, hvor rationelle moderne mennesker i virkeligheden er. Måske er verden mere præget af en tankegang, man forbinder med børn og de traditionelle jæger-samler-samfund?

Tankegangen er ikke ukendt for Rane Willerslev, som i forbindelse med sin forskning har opholdt sig i længere perioder hos Sibiriens oprindelige folk, hvor han blandt andet stødte på animismen, shamanismen og brugen af talismaner.

Det er med det blik, den kendte professor vil tolke værkerne i udstillingen 'Talisman – Magiske objekter'.

Eventyrlige skikkelser

“Talismanen er en mediator, en bro, en forbindelse, ofte i en forvreden, fordrejet form eller det, vi måske ville kalde eventyrlig skikkelse,” siger Rane Willerslev.

Talismanen behøver ikke være realistisk – eller rettere – den er akkurat ikke realistisk. Dens logik er magisk, ikke naturvidenskabelig, og dens evner rækker ud over den fysiske virkelighed.

Inden Rane Willerslev går på talerstolen, kan man opleve en artist-talk med kunstnergruppen Versus.

Her vil kunstnerne selv fortælle om værkerne og tankerne bag udstillingen og samtidig lancere deres nye bog, der knytter sig til udstillingen. Heri udfolder Rane Willerslev sine betragtninger over, hvad VERSUS' værker fortæller om talismanernes verden. Versus uddeler gratis eksemplarer af bogen.

Billetter 160 kr. inkl. entré til museet og forplejning på www.claymuseum.dk.jesl

Publiceret: 12. Juni 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere