Henrik Thorsen viser borgmester Jacob Bjerregaard (S) og erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer rundt på Energi Cool. Foto: Peter Friis Autzen
Henrik Thorsen viser borgmester Jacob Bjerregaard (S) og erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer rundt på Energi Cool. Foto: Peter Friis Autzen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Virksomhed åbner sig for ledige

Energy Cool er en af de virksomheder, der er klar til ledige

De lokale virksomheder skal åbne sig for at oprette praktikpladser og hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet.

Det var kravet fra borgmester Jacob Bjerregaard (S), da han sidste år tilbød til gengæld at sætte dækningsafgiften ned.

I sidste uge besøgte han en af de virksomheder, der tog ham på ordet og gjorde sig tilgængelig for folk, der ikke i forvejen havde fodfæste på arbejdsmarkedet, Energy Cool i Erritsø.

Energy Cool laver kølesystemer til server- og teknikrum. Og det gør de med så gode resultater, at virksomheder i ind- og udland er interesseret i de energibesparende løsninger. Resultatet er - ud over pladsmangel i hallerne i Erritsø - en voksende medarbejderstab. Og det er her, åbenheden kommer ind.

“Vi vil indrette en del af værkstedet specielt til de, der har brug for lidt mere overskuelige rammer,” siger stifter og direktør Henrik Thorsen, der på den måde vil give plads til eksempelvis folk med posttraumatisk stress, nedsat arbejdsevne eller andre udfordringer.

“Men vores åbenhed skyldes nu ikke kun borgmesterens udspil sidste år. Jeg har altid taget et socialt ansvar,” siger Henrik Thorsen.

Ud af de 19 ansatte i produktionen er 12 hentet ind direkte fra ledighed.

“Jeg har ofte fundet vedkommende på Linkedin eller lignende, når jeg har manglet en medarbejder. Selvom en person er ledig, kan vedkommende jo godt brænde for det samme som os. Og så ringer jeg til vedkommende og arrangerer et møde. Sådan er mange af vores ansatte kommet hertil,” siger Henrik Thorsen.

Borgmester Jacob Bjerregaard lyttede med interesse til fortællingen om virksomhedens udvikling og ekspertise. Og han glædede sig over åbenheden for ledige og udfordrede.

Publiceret: 11. Januar 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere