Flere unge skal tage en uddannelse hos XL-BYG. Derfor begynder virksomheden en kampagne for at få flere elever. Pressefoto
Flere unge skal tage en uddannelse hos XL-BYG. Derfor begynder virksomheden en kampagne for at få flere elever. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Unge skal tænde på træ og beton

Flere unge skal have en uddannelse hos XL-Byg. Det er målet

Statistikkerne taler deres tydelige sprog. Faguddannet arbejdskraft bliver en af fremtidens mangelvarer og vækstbarrierer. Det kræver handling hos XL-BYG Lillebælt Trælast A/S, der nu går i offensiven for at tiltrække fremtidens talenter.

Målet for XL-BYG kæden på landsplan er at tiltrække 50 procent flere elever. Midlet er en massiv kampagne- og uddannelsesindsats, som skal medvirke til at spotte talenterne og fortælle de unge, hvad byggevarebranchen og XL-BYG har at tilbyde som uddannelsessted.

“Vi vil udvikle og holde på de unge talenter i Middelfart og omegn for at understøtte kædens vækst på landsplan. Ved at styrke indsatsen overfor unge, som er på vej ud på arbejdsmarkedet, håber vi at kunne tiltrække og bevare arbejdskraften i Middelfart i stedet for, at de unge søger mod større byer,” udtaler oplæringsansvarlig Carsten Hansen fra XL-BYG Lillebælt Trælast.

Ifølge Carsten Hansen er den største rekrutteringsudfordring for XL-BYG Lillebælt Trælast, at meget få unge ved, hvad en uddannelse i byggevarebranchen kan gøre for deres karriere.

“De opnår en dyb faglig viden og bred kontaktflade i en stor branche, der årligt omsætter for et trecifret milliardbeløb. Det åbner døre til mange forskellige stillinger indenfor salg, handel og ledelse i hele byggevarebranchen. På sigt kan en elev endda blive direktør for en trælast med en omsætning på 100 millioner kroner,” fortæller Carsten Hansen fra XL-BYG Lillebælt Trælast.

Her lærer eleverne eksempelvis at rådgive professionelle eller private indenfor bygningsreglementet, at styre både salg og indkøb, at føre en forhandling og udforme tilbud på egen hånd, og hvis de har mod på det, kan de få ansvar for egne kunder med en omsætning på op til flere hundrede tusinde kroner.

Masser af oplysning

For at informere om uddannelsesmulighederne fortæller de unge på et nyt elevsite og deres egen Facebookside om grundpillerne i en uddannelse i XL-BYG. Her er der fokus på faglighed, ansvar og karrieremuligheder samt et stærkt socialt sammenhold. Den slags oplysninger er der ifølge Tine Bjælkerup Larsen, der er i lære som handelsassistent hos XL-BYG Lillebælt Trælast, i høj grad brug for:

“Mange af mine jævnaldrende ved intet om byggevarebranchen, selvom det er en milliardindustri, der er central for væksten i Danmark. Jeg valgte XL-BYG i Middelfart, fordi de professionelle og har et højt fagligt niveau. De havde en klar plan for, hvad jeg skulle igennem som elev.”

Publiceret: 15. April 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere