Jesper Nielsen fra Tuborgfondet samt Kim Jønsson og Robert Hansen fra FredericiaLives bestyrelse (det nye navn for den tidligere forening Det Bruunske Pakhus).
Jesper Nielsen fra Tuborgfondet samt Kim Jønsson og Robert Hansen fra FredericiaLives bestyrelse (det nye navn for den tidligere forening Det Bruunske Pakhus).
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tøjhuset modtager 150.000 kr. til bedre lyd

• Der uddeles i alt 2,5 mio. kr. til 17 spillesteder fordelt over hele Danmark

• I alt 65 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for 21 mio. kr.

• I 2016 uddelte Tuborgfondet 34 mio. kr.

• Tuborgfondet er en del af Carlsberg-familien, og får midlerne til uddeling fra overskuddet af salget af Tuborg og Carlsberg produkter i Danmark og resten af verden.

Fredericias lokale spillested Tøjhuset modtager 150.000 kr. fra Tuborgfondet. Pengene skal bruges til at forbedre akustikken i caféområdet, for at give plads til intimkoncerter og musik målrettet et smallere publikum.

Det er en jury med en faglig baggrund indenfor lyd og akustik, som har kvalificeret de mange ansøgninger, og indsnævret feltet, men det er Tuborgfondets bestyrelse, der har truffet den endelige beslutning om, hvilke spillesteder, der modtager en bevilling.

Når Tøjhuset er et af de udvalgte spillesteder, er det fordi den ekstra scene skaber mulighed for at præsentere publikum for intimkoncerter af høj kvalitet, og at nye lokale bands får et sted at optræde med professionel lyd. Samtidig engagerer spillestedet 50 frivillige og formår at præsentere publikum for en blanding af helt ny musik og aktuelle kunstnere.

”Vi er meget glade for pengene fra Tuborgfondet. Vi har det sidste års tid fået ombygget Tøjhuset til et fuldt professionelt spillested, hvor koncertsalen fungerer rigtig godt. Og nu er vi i fuld gang med også at præsentere musik i cafeområdet, men lyden i cafeen er ikke god hverken for publikum eller de frivillige som passer baren i området. Med beløbet fra Tuborgfondet får vi mulighed for at opgradere kvaliteten til glæde for alle,” siger daglig leder i Tøjhuset Helle Lillethorup i en pressemeddelelse.

 

Musik giver fællesskab

Musik har altid været en del af Tuborgfondets DNA, og hvert år uddeler fondet millioner af kroner til musik, og det er der en særlig grund til, fortæller fondets direktør Anne-Marie Skov:

”Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet. De lokale spillesteder samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et aktivt lokalmiljø," siger hun i pressemeddelelsen. 

 

 

 

 

 

Publiceret: 17. Maj 2017 09:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt