Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

To unge mænd fra Fredericia dømt for røveri mod tilfældigt offer

En 22-årig og en 23-årig mand fra Fredericia er blevet dømt for at have begået røveri mod et tilfældigt offer på gaden. Ingen af mændene var tidligere straffet. En tredje tiltalt blev i samme forbindelse frifundet for passiv medvirken til røveriet.

Anklager for Sydøstjyllands Politi Tobias Engby uddyber i en pressemeddelelse:

"Den 8. november 2015 kl. 05.05 henvendte en dengang 36-årig mand sig til Sydøstjyllands Politi i Fredericia, hvor han fortalte, at han havde været udsat for røveri af to personer ganske kort forinden på Købmagergade i Fredericia. Han forklarede til Sydøstjyllands Politi, at han aldrig havde set personerne før, men at han kunne give en deltaljeret beskrivelse af mændene."

På baggrund af et effektivt efterforskningsarbejde med hjælp fra videoovervågning og teleoplysninger, kunne det konstateres, at den 36-årige kort forinden røveriet kl. 04.46 havde befundet sig på Zwei Grosse Bier Bar i Prinsessegade i Fredericia. Det samme havde de tiltalte. Få minutter efter det tidspunkt gik de alle ud fra beværtningen. Zwei Grosse Biers overvågningskamera viser her, at de tiltalte fulgte efter den 36-årige, da de kom ud fra baren. Det næste, der konstateres er, at man på videoovervågningen uden for Danske Bank i Jyllandsgade ser de tiltalte løbe forbi i høj fart kl. 04.54. Den forurettedes telefon og dankort blev dagen efter fundet smidt i Danmarksstræde i Fredericia.

"Det var netop på baggrund af Sydøstjyllands Politis grundige efterforskning, at en enig domsmandsret fandt det bevist, at de to af mændene havde henvendt sig til den 36-årige og tildelt ham et knytnæveslag i ansigtet, væltet ham omkuld, sat en fod i ansigtet på ham og holdt ham fast, mens de sparkede ham flere gange på kroppen og efterfølgende fratog ham telefon, pung og dankort," fortæller Tobias Engby.

De tiltalte blev begge dømt for røveri, og den tredje tiltalte blev frifundet for passiv medvirken til røveriet, da retten lagde vægt på, at han ikke havde befundet sig i umiddelbar nærhed af røveriet, at han gik og kiggede ned i sin telefon og var påvirket af alkohol.

Retten idømte begge mænd seks måneders fængsel, hvoraf to måneder skal afsones nu, og de fire måneder blev gjort betinget af, at de dømte udfører 100 timers samfundstjeneste, undergiver sig tilsyn af Kriminalforsorgen og ikke begår noget nyt strafbart inden for en prøvetid på 1 år.

Retten fandt, at det var en skærpende omstændighed, at der var tale om et tilfældigt offer, og at røveriet var begået i fællesskab af flere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceret: 24. Marts 2017 09:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt