Thomas Banke i dag. Se fotos fra hans tid som borgmester i galleriet. Foto: Peter Friis Autzen
Thomas Banke i dag. Se fotos fra hans tid som borgmester i galleriet. Foto: Peter Friis Autzen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Thomas Banke om sit stofmisbrug: Jeg turde ikke tage mit eget liv

Fredericias eksborgmester udgiver i morgen en bog om sine år med borgmesterkæde og narkotika

Fredericias tidligere borgmester, Thomas Banke, udgiver i morgen bogen "Borgmester på stoffer - mine fire år i narkohelvede".

I bogen fortæller han om sit stofmisbrug, der tog kontrol over ham allerede i løbet af det første år som borgmester. Til Lokalavisen Fredericia fortæller han, at nedturen var så voldsom, at han flere gange overvejede at tage sit eget liv.

"Der er situationer, hvor døden virker som en tiltalende lettelse. Men jeg var en kujon. Jeg turde ikke gøre det," siger den nu 35-årige mand, der driver et konsulentfirma sammen med sin gamle Venstre-ven, Jakob Ladingkær.

Bogens tekst er skrevet af Henrik Qvortrup, som har interviewet Thomas Banke flere gange.

"Det var vigtigt for mig at fortælle en samlet historie. Rigtig mange kender en del af historien - og tror måske, at de kender det hele. Jeg har brug for at fortælle det hele, så alle har den samme, hele fortælling. Når det har taget nogle år, er det fordi jeg har skulle finde modet," siger Thomas Banke, som efter at have været i Minnesota-behandling nu er både stof- og røgfri. Og ikke rører alkohol.

"Jeg er ikke faldet i en eneste gang. Det har været situationer, hvor fristelsen viser sig - men jeg ved, hvor meget det ødelægger at give efter," siger han.

I forbindelse med bogudgivelsen i morgen, signerer Thomas Banke bøger hos Bog & Idé i Gothersgade fra klokken 15.

"Ja, det var forlagets idé. Selv synes jeg, at det er lidt underligt at lave sådan et arrangement: Jeg er jo ikke en berømt rockstjerne eller sådan noget," siger Thomas Banke.

 

Publiceret: 04. Maj 2017 09:30
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere