Emma Skov Larsen er med i Lokalavisen Fredericias talentjagt. Foto: Lars Saugbjerg
Emma Skov Larsen er med i Lokalavisen Fredericias talentjagt. Foto: Lars Saugbjerg
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentjagten: Emma vogter sit mål

17-årige Emma Skov Larsen er nomineret i Lokalavisens talentjagt for sine evner som målvogter

Lokalavisen Fredericia uddeler 1. september 2017 to talentpriser på hver 10.000 kroner. Den ene går til et kulturtalent, og den anden til et sportstalent.
For at blive indstillet, skal man være fyldt 13 år og endnu ikke fyldt 19 år, den dag man indstilles.
For at blive indstillet, skal man enten bo i Fredericia Kommune eller være tilknyttet en klub/forening/institution/hold i Fredericia Kommune.
Man kan godt indstille sig selv, sin datter, sin søn eller holdkammerat.
Indstillinger indsendes pr mail til red-fre@lokalavisen.dk og keld.vestergaard@fredericia.dk. Skriv “Talentjagt” i emnefeltet

Den unge håndboldspiller Emma Skov Larsen fra Fredericia er nomineret til Lokalavisen Fredericias talentpris på 10.000 kroner. Hun går i 2.G på Fredericia Gymnasium - og spiller på U-18 holdet i FHK. Hun vogter målet.

“Jeg startede allerede som 6-årig. Ikke som målvogter, men som bach - og jeg var ikke så god,” husker Emma, der for alvor fik smag for sporten, da hun spillede U-10.

“Det gik efterhånden op for mig, hvor vigtig målvogteren er. Man kan ligefrem afgøre en kamp,” smiler det 17-årige talent.

Og netop den vigtige rolle på holdet tiltaler Emma.

“Det pres, der hviler på målvogteren, kan jeg godt lide. Presset gør mig meget bedre.”

Håndboldspilleren understreger dog, at det er selve holdsporten, hun brænder for.

“Det er noget man er fælles om - man vinder kampene sammen, og det gør det til en fed sport. Og så er det klart, at jeg har fået blod på tanden, fordi jeg har fået at vide jeg er god.”

Danmarks bedste

FHKs Flemming Lindtofte roser Emma til skyerne.

“Fra dag ét i målet har hun været et kæmpestort talent. Hun holder altid et højt niveau, og nogle gange - når hun topper - er hun Danmarks bedste. Trods sin højde er hun lynhurtig - og hun er god i hele målet, både øverst og nederst. Hendes præcision og hurtighed i forhold til at få bolden frem er fantastisk - og så er hun i øvrigt en god humørspreder,” lyder det rosende fra Flemming Lindtofte, der er ansvarlig for U-16 og U-18.

Emma Skov Larsen tager del i Dansk Håndbold Forbunds talenttræning. Hun er samtidig med i bruttotruppen til landholdssamlingerne, så sporten fylder meget i Emmas liv, og det er nødvendigt med fravalg.

“Det betyder meget for mig at være med i talenttræningen, hvor man træner med nogle af landets bedste. Det vil jeg ikke smide væk. Jeg er så vild med min sport, at ikke er svært at fravælge for eksempel fester og druk.”

Emma træner tre gange om ugen - plus personlig træning og løb. Formen er vigtig.

“Nogle tror måske, at målvogteren bare står og slapper den. Men det hårdt - for du skal hele tiden være koncentreret og fokuseret. Er du ikke i form, kan du ikke være med på højt plan.”

Heller ikke risikoen for et hårdt skud i ansigtet skræmmer hende.

“Det kan gøre nas. Jeg har fået mange slag. Jeg er vågnet op med blå arme og ben - og med et blot øje. Men skidt - der er jo en tryghed i at vide, at de gerne vil skyde forbi mig.”

Emma Skov Larsens håndbolddrøm er der ingen tvivl om.

“Det er en kæmpedrøm at komme på landsholdet. Og det er så tæt på - så du kan tro, at jeg kæmper for sagen. Hver dag.”

Emma er lynhurtig - og god i hele målet. Privatfoto
Emma er lynhurtig - og god i hele målet. Privatfoto
Publiceret: 08. November 2016 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere