“Jeg har stort set altid maleri-idéer i mit hoved. Jeg er aldrig løbet tør,” siger Thekla Erbs Brøgger, der er opkaldt efter sin oldemor. Foto: Peter Friis Autzen
“Jeg har stort set altid maleri-idéer i mit hoved. Jeg er aldrig løbet tør,” siger Thekla Erbs Brøgger, der er opkaldt efter sin oldemor. Foto: Peter Friis Autzen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentjagt: Thekla både maler og skriver

18-årige Thekla Erbs Brøgger er en produktiv kunstmaler og skriver også på flere projekter. Hun er nomineret i Talentjagten

Lokalavisen Fredericia uddeler 1. september 2017 to talentpriser på hver 10.000 kroner. Den ene går til et kulturtalent, og den anden til et sportstalent.

For at blive indstillet, skal man være fyldt 13 år og endnu ikke fyldt 19 år, den dag man indstilles.

For at blive indstillet, skal man enten bo i Fredericia Kommune eller være tilknyttet en klub/forening/institution/hold i Fredericia Kommune.

Man kan godt indstille sig selv, sin datter, sin søn eller holdkammerat.

Indstillinger indsendes pr mail til red-fre@lokalavisen.dk og keld.vestergaard@fredericia.dk. Skriv “Talentjagt” i emnefeltet.

“Når jeg lige har malet eller skrevet noget godt, giver det mig en lethed i kropen. Det minder om den følelse, folk siger, at de har, når de er forelskede. Det gør mig glad og får mig til at hoppe lidt rundt. Det sidste kan underboerne godt være lidt trætte af, når det sker klokken to om natten, og jeg har glemt tid og sted.”

18-årige Thekla Erbs Brøgger smiler lidt af sig selv. Hun ved godt, at hun næsten kan forsvinde ind i sig selv, når hun arbejder med sine kreative projekter - hvad enten det er at skrive sine fantasy-historier eller tegne og male.

“Jeg kan stå og blive en del af maleriet. Så glemmer jeg alt omkring mig og 'vågner' først, når jeg opdager, at jeg er sulten,” siger hun.

Theklas lærere på Den Kreative Skoles billedskole har indstillet hende til Lokalavisen Fredericias Talentjagt. De har mange rosende ord om Theklas arbejdsmoral, vedholdenhed og villighed til at lade andre elever nyde godt af hendes udvikling og erfaring.

“Vi har mange dygtige elever på billedskolen, men Thekla er sin egen. Hun er tro mod sit eget udtryk. Hun ved, hvad hun vil, og evner at tænke sig ind den kunstneriske proces. Hun er kunstnerisk modig. Det er fantastisk at se hende arbejde,” siger billedskolens koordinator, Pia Hessellund, med begejstring i stemmen.

Billedskolen var en præmie

Thekla maler ofte i hobbyrummet under familiens lejlighed i Fredericia.

“Rummet er til deling mellem flere lejligheder, men jeg er den, der bruger det mest,” siger hun og trykker lidt hvid maling ud af en tube.

Hun har altid elsket at tegne og male. Helt tilbage fra børnehaven.

“Da vi skulle flytte fra Silkeborg til Fredericia, lovede mine forældre, at jeg kunne få lov at gå i billedskole. Det var en slags præmie for ikke at være alt for sur over at skulle flytte,” siger hun og smiler.

Der var venteliste på billedskolen, så der gik et års tid, inden hun kom ind.

“Jeg blev hurtigt grebet af det. Og jeg blev meget knyttet til min lærer. Hun fik mig til at sige noget - og jeg er ellers meget stille,” siger Thekla.

Det er syv år siden nu. Og Thekla er stadig vild med at male og tegne.

“Jeg maler så meget, som jeg har råd til,” siger hun med henvisning til, at kvalitets-lærreder, -pensler og -maling koster en del penge.

Små armbevægelser

På staffeliet står et lærred med en blå, luftig baggrund. Med let hånd og små armbevægelser fører Thekla penslen med hvid maling hen over “himlen”, og en figur begynder at tage form.

“Når jeg maler, har jeg en idé om, hvad der skal med. Men jeg ser ikke det færdige maleri for mig fra starten,” siger hun og forklarer:

“Jeg ser som regel en stemning for mig. Den kan for eksempel komme til mig, når jeg lytter til musik. Nogle andre maler med et politisk budskab eller lignende. Men det er jeg for løsrevet fra verden til at gøre. Jeg formidler den verden og de stemninger, jeg har inde i hovedet,” siger hun.

Daglig togtur

Thekla går i 2.g. på Rødkilde Gymnasium i Vejle.

“Jeg valgte Rødkilde, fordi de havde den helt rigtge humanistiske linje til mig,” siger Thekla, der hver dag tager toget frem og tilbage.

Blandt klassekammeraterne er der stor interesse for hendes kunst.

“De beder mig tit male eller tegne ting for dem. Og de vil ofte gerne have mine malerier. Det er en rar fornemmelse,” siger Thekla.

Når gymnasiet er ovre, forestiller hun sig at læse kunst og kultur på universitet - eller blive bibliotekar.

Publiceret: 17. Maj 2017 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt