16-årige Amailie Kiær fra Fredericia er et ro-talent. Hun har allerede høstet medaljer i massevis - og hun drømmer om OL. Foto: Peter Friis Autzen
16-årige Amailie Kiær fra Fredericia er et ro-talent. Hun har allerede høstet medaljer i massevis - og hun drømmer om OL. Foto: Peter Friis Autzen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentjagt: Roeren Amalie satser på OL

Det lå ikke i kortene, at Amalie Kiær fra Fredericia skulle være roer. Men en stædig storebror lokkede hende

Lokalavisen Fredericia uddeler 1. september 2017 to talentpriser på hver 10.000 kroner. Den ene går til et kulturtalent, og den anden til et sportstalent.
For at blive indstillet, skal man være fyldt 13 år og endnu ikke fyldt 19 år, den dag man indstilles.
For at blive indstillet, skal man enten bo i Fredericia Kommune eller være tilknyttet en klub/forening/institution/hold i Fredericia Kommune.
Man kan godt indstille sig selv, sin datter, sin søn eller holdkammerat.
Indstillinger indsendes pr mail til red-fre@lokalavisen.dk og keld.vestergaard@fredericia.dk. Skriv “Talentjagt” i emnefeltet.

Talentjagt “Det er så fedt, når man får båden til at glide,” siger Amalie Kiær og ser drømmende ud af vinduerne i Fredericia Roklubs hus nær Øster Strand.

Uden for blæser en frostkold vind. Så det er ikke en tur på Lillebælts vand her og nu, hun drømmer om. I stedet drømmer hun om følelsen af det perfekte tag med årerne og den helt rigtige rytme, som får båden til at “glide”.

Hvad vil det sige, at båden “glider”?

“Det er, når båden kommer ind under dig, i stedet for at det er dig, der trækker den frem. Det kan ikke rigtigt forklares. Det skal prøves,” siger hun og smiler.

Medaljer i massevis

Amalie Kiær er god til at få båden til at glide. Det er kun omkring tre år siden, hun begyndte at ro, men allerede nu er rækken af medaljer og topresultater lang. Alene inden for det sidste år har hun vundet 15 medaljer. Blandt andet ved jyske mesterskaber og Danmarksmesterskaber samt et par stykker med U18-landsholdet.

Amalie fokuserer meget på sin sport og går nu på en særlig efterskole i Holstebro, hvor unge elitesportsfolk bruger al deres energi på at blive bedre.

“Jeg drømmer om en OL-medalje en dag. Roere topper omkring 28 års-alderen. Så jeg tror, at det er realistisk, hvis ikke jeg mister motivationen. Og hvorfor skulle jeg miste den?” spørger Amalie retorisk.

Hun har dog set, at andre sportsfolk mister motivationen i teenage-årene. Men hun forventer ikke, at det sker for hende.

Tværtimod flytter hun næste år på sportscollege i Holstebro, hvor hun vil gå på gymnasiet. På længere sigt vil hun uddanne sig til sports-fysioterapeut.

Væk med dans

Oprindeligt var Amalie Kiær danser. Også det var hun god til. Så god, at der blev snakket om Danmarksmesterskaber.

“Min bror gik til roning for at styrketræne. Og han ville have mig til at prøve. Jeg sagde nej, men han fik lokket mig til at prøve en ro-maskine. Og jeg blev bidt med det samme. Jeg er meget perfektionistisk og fandt her en sport, hvor jeg virkelig kan arbejde med de små detaljer.” Første gang i en rigtig båd, røg hun i vandet. Men det skræmte hende ikke.

“Man oplever meget på vandet, som andre ikke ser eller mærker. Jeg kan lide at presse mig selv hårdt - og samtidig lukke alt andet ude. Det er noget helt særligt,” siger Amalie Kiær.

Publiceret: 14. Februar 2017 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere