Lucas Oliver Andersen på trommer. Han er indstillet i Lokalavisen Fredericias Talentjagt, hvor der står 10.000 kroner på højkant. Foto: Lars Saugbjerg
Lucas Oliver Andersen på trommer. Han er indstillet i Lokalavisen Fredericias Talentjagt, hvor der står 10.000 kroner på højkant. Foto: Lars Saugbjerg
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentjagt: Jeg kan ikke slippe rytmen

14-årige Lucas Oliver Andersen er nomineret i Lokalavisens talentjagt for sine evner som slagtøjsspiller

Lokalavisen Fredericia uddeler 1. september 2017 to talentpriser på hver 10.000 kroner. Den ene går til et kulturtalent, og den anden til et sportstalent.
For at blive indstillet, skal man være fyldt 13 år og endnu ikke fyldt 19 år, den dag man indstilles.
For at blive indstillet, skal man enten bo i Fredericia Kommune eller være tilknyttet en klub/forening/institution/hold i Fredericia Kommune.
Man kan godt indstille sig selv, sin datter, sin søn eller holdkammerat.
Indstillinger indsendes pr mail til red-fre@lokalavisen.dk og keld.vestergaard@fredericia.dk. Skriv “Talentjagt” i emnefeltet.

14-årige Lucas Oliver Andersen kan få køllerne til at danse på marimbaen. Stavene synger - og trommeskindet vibrerer i de helt rigtige rytmer, når han folder sig ud på Den Kreative Skole i Fredericia. Han er nomineret til Lokalavisen Fredericias talentpris på 10.000 kroner.

“Jeg begyndte på skolen som niårig, men jeg har altid interesseret mig for musik - og især trommer,” lyder det fra det unge talent, der har svært ved at holde ben og hænder i ro, når musikken spiller.

“Og når den ikke spiller, trommer jeg alligevel - på alle mulige ting, borde og stole. Så laver jeg selv en rytme. Det hænder at kammeraterne siger 'sid stille', men rytmen er jo en del af mig, og jeg kan ikke bare lægge den på hylden.”

Lucas Oliver Andersen har i fire år været med i 6. Juli Garden, hvor han spiller marchtromme. Han er også en del af Fredericia Percussion.

“Jeg spiller omkring 8 timer om ugen sammen med andre - og så kommer øvelse oveni. Trommesættet er mit favoritinstrument,” fastslår han.

Brænder for musikken

Det er slagtøjslærer på Den Kreative Skole og dirigent for tambourkopset og trommekorpset i 6. juligarden, Natasja Dini, der har indstillet Lucas til Talentjagten.

“Lucas brænder for musikken,” siger Natasja Dini.

“Jeg har fået lov til at følge Lucas' udvikling igennem årene og ser sjældent et sådan talent inden for slagtøj. Derfor mener jeg, at han til fulde har fortjent at vinde talentprisen. Tilmed er han fornylig blevet valgt til årets gardist, blandt andet for sin enorme indsats og engagement i garden, men også for hans unikke talent på trommer og hans gode sociale væsen.”

Lucas rødmer en anelse, da Lokalavisen spørger ind til hans talent.

“Jeg vil jo ikke virke selvglad. Men en af mine styrker er, at jeg kan holde fokus - og det er jo vigtigt i forhold til at holde rytmen. Samtidig er jeg hurtig til at lære nyt.”

Drømmen er et musikalsk voksenliv.

“At lave sin egen musik. Komponere og indspille sit eget. Musikproducer er også en mulighed. En ting er sikkert: Jeg kan ikke slippe rytmen.”

Publiceret: 17. Januar 2017 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere