18-årige Emil Bekker lever og ånder for hiphop-dansen. Hans række af medaljer og mesterskaber er lang. Samtidig er han forbillede og træner for børn og unge hos LB Dans, hvor billedet her er taget. Foto: Peter Friis Autzen
18-årige Emil Bekker lever og ånder for hiphop-dansen. Hans række af medaljer og mesterskaber er lang. Samtidig er han forbillede og træner for børn og unge hos LB Dans, hvor billedet her er taget. Foto: Peter Friis Autzen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talentjagt: Emil er hiphopper på højeste plan

DM, EM og VM: Emil Bekkers talent for hiphop-dans har ført ham langt. Men ambitionerne rækker endnu længere

Lokalavisen Fredericia uddeler 1. september to talentpriser på hver 10.000 kroner. Den ene går til et kulturtalent, og den anden til et sportstalent.

For at blive indstillet, skal man være fyldt 13 år og endnu ikke fyldt 19 år, den dag man indstilles.

For at blive indstillet, skal man enten bo i Fredericia Kommune eller være tilknyttet en klub/forening/institution/hold i Fredericia Kommune.

Man kan godt indstille sig selv, sin datter, sin søn eller holdkammerat.

Indstillinger indsendes inden 1. juli pr mail til red-fre@lokalavisen.dk og keld.vestergaard@fredericia.dk. Skriv “Talentjagt” i emnefeltet.

 “Første gang jeg free-stylede, skete der noget. Jeg kan tydeligt huske det: Jeg tænke 'nu slipper jeg den skide serie.' Det var første gang, jeg bare mærkede musikken og dansede,” siger Emil Bekker.

Det er fire-fem år siden. I den mellemliggende tid har han ikke tænkt over, hvor stor betydning det øjeblik havde. Men nu går det op for ham. Og han smiler ved tanken.

Emil Bekker er nomineret i Lokalavisen Fredericias talentjagt. Priserne på 10.000 kroner hver uddeles til september.

Ingen kan være i tvivl om Emil Bekkers emner som hiphop-danser. For nylig kvalificerede han sig til EM for fjerde gang i træk. Han har flere Danmarksmesterskaber bag sig.

Der er adskillige discipliner i hiphop-dans. Nogle er solo, andre duo og andre igen som hold - eller crew, som det hedder.

“Mine bedste resultater har været en fjerdeplads ved EM til vores crew og en 8.plads solo ved EM,” siger Emil.

Men han er slet ikke færdig med at samle på gode resultater. Hans ambitioner er store, men ikke større end at han også passer sin skole.

“Selv hvis mine drømme går i opfyldelse, kan jeg jo ikke regne med at kunne danse hele livet. Så jeg skal også have noget at falde tilbage på,” siger han og ser ud som om, det ikke bare er en replik, hans forældre har lært ham udenad.

“Ikke alle anser dans for at være en sport. Men det er det i høj grad,” siger Emil Bekker, der her giver den gas.
“Ikke alle anser dans for at være en sport. Men det er det i høj grad,” siger Emil Bekker, der her giver den gas.

Startede som treårig

Emil Bekker startede med at gå til dans som treårig.

“Det ligger til familien at danse. Min oldemor startede LB Dans, som min mormor overtog og siden min mor. Så det var helt naturligt at danse. Men mine forældre har altid været tilbageholdende med at udtrykke en forventning om, at jeg skulle blive danser: De ville have, at beslutningen skulle være min egen,” siger han.

Om godt et år han færdig med gymnasiet, og derefter vil han for alvor gå efter danse-drømmen.

“Jeg håber at kunne bo i London eller Los Angeles og leve af at være koreograf, danser og at undervise. Det koster mange penge at forfølge den drøm, så jeg er forlængst begyndt at spare op. Og hvis jeg vinder talentprisen, skal pengene bruges på det,” siger han.

Fra standard til hiphop

Emil dansede i mange år standard og latin. Men da først hiphoppen kom ind hans liv, gled det andet hurtigt i baggrunden.

“Blandt andet på grund af fællesskabet. Ved klassiske dansekonkurrencer er det alle mod alle. Men i hiphop handler det meget om fællesskabet. Vi har det altid skægt sammen, og jeg har fået venner i hele verden,” siger han.

En gang om ugen træner han med sit crew i Aabenraa. Dertil kommer styrke- og løbetræning i Fredericia og diverse dansehold om eftermiddaggen og aftenen.

“Hver gang, jeg har to minutter, danser jeg. Jeg tænker næsten hele tiden på dans og fører noter over min træning og udvikling - og noterer, hvad jeg skal arbejde med,” siger han.

Dansen er også et fristed for det 18-årige talent.

“Jeg kan komme ind i en boble, hvor jeg glemmer alle bekymringer. Det har blandt andet betydet meget for mig det seneste år, som har været lidt turbulent. Inde i boblen er al den slags væk. Det skulle alle have lov at prøve.”

Publiceret: 24. Maj 2017 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt