Malthe Lindeblad er med i Lokalavisen Fredericias Talentjagt, hvor der står 2 x 10.000 kroner på højkant. Foto: Lars Saugbjerg
Malthe Lindeblad er med i Lokalavisen Fredericias Talentjagt, hvor der står 2 x 10.000 kroner på højkant. Foto: Lars Saugbjerg
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talent med adrenalin i fingerspidserne

15-årige Malthe Lindeblad fra Fredericia er nomineret i Lokalavisens talentjagt for sine evner som svømmer

Lokalavisen Fredericia uddeler 1. september 2017 to talentpriser på hver 10.000 kroner. Den ene går til et kulturtalent, og den anden til et sportstalent.
For at blive indstillet, skal man være fyldt 13 år og endnu ikke fyldt 19 år, den dag man indstilles.
For at blive indstillet, skal man enten bo i Fredericia Kommune eller være tilknyttet en klub/forening/institution/hold i Fredericia Kommune.
Man kan godt indstille sig selv, sin datter, sin søn eller holdkammerat.
Indstillinger indsendes pr mail til red-fre@lokalavisen.dk og keld.vestergaard@fredericia.dk. Skriv “Talentjagt” i emnefeltet.

“Det føles rigtigt, når jeg ligger i vandet.”

15-årige Malthe Lindeblad, der går i 9. klasse, er netop blevet nomineret til Lokalavisen Fredericias talentpris på 10.000 kroner. Han er som en fisk i vandet.

“Svømmehallen er blevet mit andet hjem. Jeg har dyrket elitesvømning i små to år,” fortæller Malthe, der efter sommerferien bliver en del Team Danmark - og påbegynder en fire-årig STX på Fredericia Gymnasium.

I starten var han kun i vandet en enkelt gang om ugen. Men hurtigt blev det til mere.

“Jeg har lyst til svømning, og netop lysten til sporten er vigtig for mig. Jeg skal ikke bare dyrke det, jeg er god til.”

Efterhånden gik der konkurrence i det.

“Mest mod mig selv. Når jeg kommer ind efter et løb, kigger jeg altid på min egen tid først - og ikke min placering. Min holdning er, at hvis jeg bliver ved med at slå min egen tid, vil jeg på et tidspunkt også slå de andres.”

Ved Vestdanske Juniormesterskaber kom han for første gang i finalen.

“Jeg vandt guld,” konstaterer Malthe - uden pral i stemmen.

Hårdt arbejde

Nogle vil måske synes at svømning er ensformigt. Frem og tilbage i baljen. Men ikke Malthe.

“Jeg elsker at træne den samme ting tusind gange. Jeg går op i perfektionen. Og ved et stævne er man virkelig på. Du stiller dig på skamlen - hele din krop spænder op. Du kopler hjernen fuldstændig fra, og sætter af med det samme du hører bippet. Så svømmer du bare. Hvis det er en 50 meter, tænker jeg ikke. Lige pludselig er jeg nede i den anden ende. Jeg kan mærke hvordan mit hjerte slår og adrenalinet stadig kører ude i finderspidserne. Det er fedt. Det er en speciel oplevelse, som jeg kun kan få, når jeg svømmer,” fortæller Malthe Lindeblad.

Han træner i vandet seks dage om ugen. Derudover er der styrketræning.

“Talent er en kombination af mange ting, men gode resultater kræver hårdt arbejde. Og jeg arbejder hårdt for det jeg opnår. Samtidig tager jeg min svømning med et smil - for det er det sjove ved sporten, der skal drive mig frem.”

Lige nu handler 'svømmedrømmen' om flere stævner.

“Jeg er ny i gamet, og opfatter et løb som succesfuldt når jeg tager erfaring med derfra. Lige nu er drømmen bare at svømme hurtigere, og få en bedre teknik. Jeg satser på at komme med til de nordiske juniormesterskaber. Den udfordring er jeg klar til. Nogle gange dukker drømmen om OL også op. Måske urealistisk, men jeg er ung - og der sker ikke noget ved at drømme.”

Publiceret: 29. Marts 2017 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere