Anders Frank, Jon Roxx, Michael Catton, Fred Over og Daniel Bach på Godset, hvor de både har øvelokaler - og hvor realeasekoncerten for deres debutalbum skal holdes fredag 26. maj.
Anders Frank, Jon Roxx, Michael Catton, Fred Over og Daniel Bach på Godset, hvor de både har øvelokaler - og hvor realeasekoncerten for deres debutalbum skal holdes fredag 26. maj.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tainted Lady klar med debutalbum

Tainted Lady byder indenfor til releaseparty og koncert for deres debutalbum, der udkommer på fredag

Af Emma Biørn Fish

De fem gutter fra Tainted Lady har sat Lokalavisen stævne i deres øvelokale, hvor de øver igen og igen inden deres helt store releasekoncert den 26.maj. Den dag udkommer deres debutalbum 'How The Mighty Have Fallen'.

En del af bandet er fra Fredericia, og pladen er produceret af den prisvindende producer og Fredericia-dreng, Søren Andersen. Men øvelokalet og release-koncerten er på Godset i Kolding.

“Hvis man kan lide rock - eller bare er et menneske i Kolding - skal man komme ned og feste med os den dag. Vi lover en ekstraordinær koncert på et af Danmarks bedste spillesteder - med en følelse af arena-koncert,” lyder det fra Daniel Bach, som bakkes ivrigt op af de andre fire bandmedlemmer.

Søren Andersen har produceret albummet. Her ses han ved pulten i Medley Studios, som han driver sammen med bl.a. Tim Christensen. Fotograf: Palle Schultz
Søren Andersen har produceret albummet. Her ses han ved pulten i Medley Studios, som han driver sammen med bl.a. Tim Christensen. Fotograf: Palle Schultz

Autencitet er essentielt

Stemningen er afslappet, som bandet har smidt sig i de store sofaer og gjort sig klar til den helt store snak om deres musikalske gennembrud og om den ægthed, som de brænder for i musikken.

For Tainted Lady er det nemlig vigtigt, at deres musik er ægte og oprigtig. Derfor har deres debutalbum også været længe undervejs.

“Jeg tror, vi fik skrevet omkring 35 sange, men vi endte kun med at bruge de 10. Til gengæld er det alle sange, vi virkelig er stolte af,” fortæller Anders Frank fra Fredericia.

Daniel Bach supplerer:

“Jeg er virkelig overrasket over, hvor godt det er blevet. Vi har lavet det album, jeg selv ville høre.”

Selvom de fleste unge musikere drømmer om en pladekontrakt, er det egentlig ikke selve pladen, der driver gutterne.

“Det er ikke kontrakten, vi er stolte over: Det er resultatet. Det vigtigste for os er at eksponere vores musik så bredt som muligt,” siger Fred Over.

Alligevel sætter de stor pris på, at kontrakten kom på det tidspunkt, som den gjorde.

“Havde vi fået den for fire år siden, havde vi måske bare lænet os tilbage og slappet af. Nu ved vi, at det er en proces. Vi skal videre herfra - det er også derfor, at vi er så glade for at have Søren Andersen med som producer. Det er virkelig et godt samarbejde,” siger Anders Frank.

Med lyst til luftguitar

Bandet, der har eksisteret i omkring ni år, har opbygget en solid fanskare, der tæller både helt unge mennesker såvel som familiefædre. Og det er noget, som bandet er stolt af.

“Vi tapper ind på den klassiske rock, og vi kan vores kram. Vores musik kan være vild og lidt helteagtig, og det taler sgu til luftguitaren i lytterne - uanset om de er familiefædre eller jævnaldrende. Det er fedt at se,” fortæller Anders Frank.

Netop den klassiske rocklyd, der har skabt fanbasen, går igen på debutalbummet, hvor bandet dog også udfordrer genren lidt.

“Et af vores numre starter for eksempel med at Micheal laver en del Spoken Word om musikbranchen, og det er jo lidt alternativt i forhold til genren. Men alligevel har vores nye album generelt fået ret gode anmeldelser,” fortæller Anders Frank.

Det, mener bandet, hænger sammen med det gode håndværk, der er lagt bag albummet.

“Rock går ikke af mode, og vi er forbandet gode til vores håndværk. Men musik er en smagssag, så selvfølgelig er det ikke for alle,” siger Daniel Bach.

Publiceret: 24. Maj 2017 08:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere