Modelflyets Dag er en landsdækkende begivenhed, som skal gøre opmærksom på modelflyvning som sport og interesse.
Modelflyets Dag er en landsdækkende begivenhed, som skal gøre opmærksom på modelflyvning som sport og interesse.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Svævere, jetfly og helikoptere i luften

Ejere, piloter og konstruktører sender modelfly i luften over Fredericia

Lørdag 20. maj er Modelflyets Dag i Danmark – også i Fredericia.

Det betyder, at mange af Danmarks omkring 100 modeflyveklubber slår portene op for alle, der kunne tænke sig en gratis time eller i to i selskab med masser af forskellige modelfly og deres 'flyvetossede' ejere, piloter og konstruktører.

Klubliv og sportsånd

“Vores mål med Modelflyets Dag er at vise danskerne, at modelflyvning ikke blot er smukke fly i planløse mønstre på himlen. Men at modelfly kan være alt fra et graciøse svævefly over en snerrende helikopter til en kopi af en rigtig flyver – motorfly og jetfly - og endnu flere flytyper. Og så vil vi gerne vise, at modelflyvning ikke blot er flyvemaskiner, men sammenhold, klubliv og sportsånd. Hvor mange véd for eksempel, at der lige har været VM i modelflyvning i Danmark, og at modelflyvning i høj grad er konkurrencesport på eliteniveau”, skriver Fredericia Modelflyveklub i en pressemeddelelse.

Der vil være mange forskellige modelfly-typer i luften over Fredericia 20.maj.
Der vil være mange forskellige modelfly-typer i luften over Fredericia 20.maj.

Stor flyudstilling

Det bliver ikke konkurrencesporten, der præger dagen på flyvepladsen i Fredericia. Når den lokale flyveklub slår dørene op kl.11 er mange af medlemmernes fly udstillet på flyvepladsen, som man finder på Ndr. Kobbelvej 11.

Der vil være stor variation i den flyvning, der vises i løbet af dagen. Nogle piloter er godt tilfredse med en hyggelig flyvetur, hvor de ikke risikerer at sætte modelflyet på spil. Andre vil hellere udfordre sig selv og deres modelfly og lave flotte og dristige opvisninger.

Hvert år på Modelflyvningens dag er der landet over en indbyrdes konkurrence mellem klubberne om hvem der gennemfører flest flyvninger.

Publiceret: 15. Maj 2017 06:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt