Overtagelsen er ikke datolagt endnu - og raffinaderiets fremtidige navn er heller ikke besluttet, oplyser Tommy Frank.
Overtagelsen er ikke datolagt endnu - og raffinaderiets fremtidige navn er heller ikke besluttet, oplyser Tommy Frank.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Salg af raffinaderiet er udskudt

Dansk Olieselskab forventer at overtage sidst på året

Dansk Olieselskabs overtagelse af Dansk Shell og raffinaderiet i Fredericia kommer først til at ske en gang i slutningen af året. Det oplyser begge selskaber.

Oprindeligt var det planen, at overtagelsen skulle ske i løbet af første kvartal. Nu er det planen, at det sker i løbet af fjerde kvartal - altså en forsinkelse på mindst et halvt år.

Det er en række praktiske forhold, der forsinker overtagelsen, oplyser Shells kommunikationschef, Jesper Brieghel.

“Virksomhedsoverdragelsen kræver et betydeligt forberedelsesarbejde af både Shell og Dansk Olieselskab. For at sikre tilstrækkelig tid til dette arbejde og minimere forbedelsernes påvirkning af drift og vedligehold, har vi i fællesskab valgt at lægge overdragelsen i fjerde kvartal,” skriver han i en mail til Lokalavisen.

Tommy Frank, der er direktør i Dansk Olieselskab, forsikrer, at overtagelsen - bortset fra udskydelsen - forløber planmæssigt.

Lokal bekymring

I oktober sidste år kunne Lokalavisen Fredericia fortælle om lokal utryghed ved, om Dansk Olieselskab er økonomisk stærkt nok til at løfte ansvaret omkring raffinaderiet.

Artiklerne førte blandt andet til, at Dansk Folkeparti i folketingssalen bad ministeren forholde sig til handlen og miljø-bekymringerne.

Endnu har Dansk Olieselskab ikke offentliggjort, hvem der løfter økonomien bag selskabet. Men Tommy Frank forsikrer i en mail til Lokalavisen for, at både driften og miljøet er i sikre hænder.

“Det er ret ubekymret, da vi jo har købt og betalt for raffinaderiet, og A/S Dansk Shell er gældfri ved overtagelsen. Driftfinansíeringen er en ret simpel proces, da det er finansieringen af crude, som alle banker vil finansiere mod sikkerhed. Og forøvrigt har vi bindende tilsagn om finansiering, men forhandler pt terms og teknikker med långiver,” skriver han i en mail til Lokalavisen.

Også hos Shell er man sikre på, at raffinaderiet, dets ansatte og miljøet er i sikre hænder:

“Vi sælger en veletableret og veldrevet virksomhed med 240 erfarne medarbejdere og en forsyningsaftale med Shell. Det giver Dansk Olieselskab et stærkt udgangspunkt for at drive og udvikle virksomheden,” skriver Jesper Breighel i sin mail til Lokalavisen.

Dansk Olieselskab er et nystiftet selskab. Selskabets første direktør, Lars Clausen, har trukket sig men fortsætter i bestyrelsen og som rådgiver. Tommy Frank ejer selskabet bag Dansk Olieselskab og er indtrådt som direktør.

Publiceret: 16. Maj 2017 06:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt