Forestillingen ’Et lys i mørket’ behandler begrebet ’mellemrum’ æstetisk og kunstnerisk. Pressefoto
Forestillingen ’Et lys i mørket’ behandler begrebet ’mellemrum’ æstetisk og kunstnerisk. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rummet mellem dig og mig

Unge fra Trekantsområdet er klar med en kunstnerisk tolkning af begrebet ’mellemrum’

Unge på Vej i Trekantsområdet og Horsens har sammen skabt en forestilling, som handler om mellemrum. I denne kontekst forstået som jordnære begreber i unges liv; at finde et pusterum i et travlt ungdomsliv, udfylde sit rum, pladsen mellem andre, at finde sin plads i gruppen, rummet mellem afslutning og en ny begyndelse og ikke mindst at stå sammen trods forskellighed og det rum, der er lige mellem dig og mig.

Forestillingen består af to koreografier og er skabt i et samarbejde mellem dansere fra Trekantsområdet og danserne Pavel Herrera og Hanne Stubberup Randel, der har været undervisere i de tre år, projekt Unge på Vej har været i gang.

Stykket bærer titlen 'Et lys i mørket', og koreografien er en klassisk fortælling i en ny fortolkning om at lade sit lys skinne, så det kan skinne i andre. At holde sammen som et hold, på trods af forskelligheder.

Koreografien indeholder også elementer fra naturen i form af modsætninger som jord og luft, ild og vand, lys og mørke.

Sårbart at vise frem

Fælles for begge kompagnier er, at de arbejder med den sceniske dans ud fra et kunstnerisk og æstetisk perspektiv, og begge har arbejdet med den moderne dans som fælles grundtræning.

”De unge har fået sat nogle arbejdsopgaver fra de professionelle dansere og har derfra selv skabt og udviklet materialet til koreografien. Det er for mange en helt anden måde at arbejde med dans på, da de her ikke skal reproducere en andens trin og formsprog, men sætte deres eget inderste i bevægelse. De iscenesætter på mange måder sig selv gennem dansens sprog, og giver os andre en unik chance for at se og opleve, hvad der rører sig i de unge. Men måske også en langt mere sårbar situation for de unge, når de nu skal vise deres arbejde frem. Det er jo deres aftryk,” udtaler koordinator Sara Lindhardt i en pressemeddelelse.

Sidste forestilling

I årets løb har de unge haft fælles workshop i Hip Hop-dans og klassisk ballet som supplement til den moderne træning og for at udvide indblikket i dansens verden og muligheden for at udnytte stilarterne i et kunstnerisk sprog. Forestillingen spiller selvfølgelig både i Fredericia og Horsens.

Unge på Vej har været en del af Dansefyrtårnet Trekanten, som er en del af det landsdækkende 'Ta' fat om Dansen', et treårigt projekt gennem Dansehallerne i København støttet af Nordea Fonden.

Et projekt med seks fyrtårne fordelt i hele landet, hvor hovedformålet har været at få dansen ud til flere forskellige befolkningsgrupper som børn, unge, voksne og ældre.

'Ta' fat om Dansen' afsluttes denne sommer, og dette er Unge på Vejs sidste forestilling i sin nuværende form.

Forestillingen spiller 1.april kl.19 og 2.april kl. 14 i Tavlehallen i Fredericia, samt 7.april kl.19 på Kulturstationen i Horsens. srj

Publiceret: 24. Marts 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere