Politiinspektør Michael Weiss forsikrer, at politiet fastholder stationen i Fredericia - og at de politimæssige opgaver også fremover kan klares efter politiets reorganisering og specialisering. Foto: Peter Friis Autzen
Politiinspektør Michael Weiss forsikrer, at politiet fastholder stationen i Fredericia - og at de politimæssige opgaver også fremover kan klares efter politiets reorganisering og specialisering. Foto: Peter Friis Autzen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politiet forlader ikke Fredericia

Sydøstjyllands Politi flytter rundt på sine folk og deres opgaver. Men Fredericia har også fremover en politistation

Fremtidens Fredericia

Denne artikel bringes i forbindelse med Lokalavisen Fredericias tillæg 'Fremtidens Fredericia 2017'. I tillægget er der samlet en buket af historier om fremdrift, drømme, visioner og udvikling.

Find tillægget i postkassen eller klik på E-avis øverst på siden.

Fredericias politistation og politi-bemanding er ikke, hvad den har været: Den er blevet mere specialiseret. Det fortæller politiinspektør Michael Weiss.

“Den tid er forbi, hvor alle betjente kunne løse alle opgaver og have indsigt i alt. Politiets opgaver specialiseres mere og mere, og derfor må betjentene specialisere sig. Derfor omstrukturerede vi pr 1. februar,” siger Michael Weiss.

Det er vigtigt for ham at understrege, at omstruktureringen ikke var en besparelse, og at den ikke betyder, at Fredericias politi-betjening er blevet tyndere.

“Omstruktureringen gør, at betjentene i Fredericia kommer med en anden baggrund - og måske kørende ud fra en anden station. Men det ændrer ikke på, at politi-betjeningen er den samme,” siger han.

It i næsten alt

Et af de mange forhold, der kalder på en højere grad af specialisering hos betjentene, er it.

“I dag er der it i næsten alt: Et simpelt tyveri fører til it-efterforskning, fordi hæleriet foregår via nettet. Og hvis jeg køber en telefon via nettet, men den aldrig dukker op, er der også tale om it-efterforskning. Begge dele er i udgangspunktet ret enkle politisager, men de kræver en ret tung efterforskning,” siger Michael Weiss.

Dertil kommer, at politiet har været nødt til at afse folk til grænsekontrol og terror-beredskab. Det er med til at udfordre ressourcerne.

“I den situation kunne man vælge at 'smøre smørret ud i et meget tyndt lag'. Men i stedet har vi valgt at reorganisere os. Det betyder, at vi stadig er til stede i Fredericia, og at vi fortsat kan løse opgaven,” siger Michael Weiss.

Han kan ikke garantere, at der altid er en ledig vogn til hurtig udrykning.

“Uanset hvor mange patruljevogne, man har på hjul, kan der opstå en uventet situation, hvor de alle er optaget. Men folk i Fredericia kan være trygge ved, at politiet er her - og at vi kan løse opgaven,” siger han.

Kom ind på stationen

I forbindelse med reorganiseringen har Sydøstjyllands Politi prioriteret det højt, at man også fremover kan komme ind på stationen i Fredericia for at møde politiet.

“I disse tider klares mere og mere jo digitalt. Men det er vigtigt, at man kan møde politiet ansigt til ansigt. Når folk vil tale med os, er det jo ikke for at bestille printerpatroner: Nej, de kommer, fordi de har oplevet noget særligt. Og så er det vigtigt at tale med et levende menneske. Så vi har ikke lukket noget,” siger Michael Weiss.

Publiceret: 29. April 2017 09:45
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt