Thomas Banke følte sig presset til at trække sig. Men hvem, der pressede ham - og hvordan - oplyser han ikke.    Foto: Rasmus Herlufsen/Hippofoto
Thomas Banke følte sig presset til at trække sig. Men hvem, der pressede ham - og hvordan - oplyser han ikke. Foto: Rasmus Herlufsen/Hippofoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Partitoppen står ikke bag Bankes kovending

Kredsformand Jakob Ladingkær afviser, at partitoppen har blandet sig i Thomas Bankes folketingsplaner

Årsagen til Thomas Bankes beslutning om alligevel ikke at stræbe efter folketingskandidaturet hos Venstre i Fredericia skal ikke findes hos partitoppen. Det oplyser kredsformand Jakob Ladingkær.

Thomas Banke meddelte i aftes, at han har skiftet mening, og at han alligevel ikke vil stille op som ellers meddelt. I sin facebookopdatering angiver han ikke en præcis årsag til beslutningen. Men han skriver, at hans familie er blevet berørt og inddraget i hans politiske arbejde. Linjerne er tvetydige, men det antydes, at han føler sig presset til at tage beslutningen. Men hvem, der har presset ham - og hvordan - fremgår ikke. Og han ønsker ikke at udtale sig nærmere.

Bankes afsked som borgmester skete efter pres fra blandt andre partiformand Lars Løkke Rasmussen.

Er det også denne gang partitoppen, der har lagt pres på for at få Banke til at trække sig?

"Nej, det kan jeg klart afvise. Det er ikke partitoppen eller Venstre, der har bedt Thomas Banke om at trække sig," siger Jakob ladingkær.

Han er ked af de seneste dages forvirring omkring kandidat-listen. Men han glæder sig over, at partimedlemmerne på torsdag kan vælge mellem tre kandidater, Jan Køpke Ckristensen, Kurt Kingod og Peter Jørgensen.

Peter Jørgensen var blandt de fire, der i sidste uge havde meldt sig på banen. Men han trak sig, da han så det øvrige kandidatfelt. Men nu, hvor Banke har trukket sig, er Peter Jørgensen tilbage på listen, hvilket kun kan lade sig gøre efter deadline, fordi han også stod på den oprindelige liste.

Publiceret: 27. Januar 2015 09:30
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere