Årets to afgangsforestillinger ’Dogfight’ og ’Pippin’ spænder vidt. Pressefoto
Årets to afgangsforestillinger ’Dogfight’ og ’Pippin’ spænder vidt. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Oplev ’Dogfight’ og ’Pippin’ i Musicalakademiets showcase

SHOWCASE 2017 på Fredericia Teater
Onsdag 14. juni kl. 17 PREMIERE
Torsdag 15. juni kl. 19
Fredag 16. juni kl. 19
Lørdag 17. juni kl. 16

Dansesale, dramalokaler og værksteder summer af aktivitet i disse uger, hvor forberedelserne til Musicalakademiets årlige showcase er i fuld gang. Traditionen tro byder årets afgangsforestilling på en præsentation af de otte nyuddannede musicalperformere i to forskellige opsætninger, og denne gang er valget faldet på to danmarkspremierer: 'Dogfight' og 'Pippin'.

”Årets to afgangsforestillinger spænder meget vidt, både i genre, musik, udtryk og handling. Det er en stor og krævende opgave at løfte for alle involverede, og vi glæder os i dén grad til at præsentere publikum for det endelige resultat – og for årets otte nyuddannede scenekunstnere,” siger Thomas Agerholm, leder af Musicalakademiet og producent på årets afgangsforestilling, i en pressemeddelelse.

Find den grimmeste pige

Den prisvindende forestilling 'Dogfight' begynder en novemberdag i 1963, hvor tre marinesoldater beslutter sig for at tilbringe deres sidste aften inden næste dags udstationering med lidt fest og ballade. De indgår et væddemål – en såkaldt dogfight, som går ud på at finde den grimmeste pige i byen og bringe hende med til aftenens fest; og korporal Eddie Birdlace finder sin vinder i den unge og lidt generte servitrice Rose.

Bag forestillingen står det prisvindende komponist-makkerpar Pasek & Paul, som bl.a. har skrevet teksterne til dette års store Oscar-vinder 'La La Land'. 'Dogfight' instrueres af en af Musical-akademiets mangeårige amerikanske samarbejdspartnere, Scott Susong, som - ud over at instruere og selv stå på scenen – er leder af musicaluddannelsen ved Illinois Wesleyan University.

Efter pausen gælder det Tony Award-vinderen 'Pippin', som bringer publikum igennem fortællingen om den unge prins Pippin, som søger efter livets mening og betydning. 'Pippin' er en højtflyvende hit-musical.

Også her er instruktion og koreografi overladt til en af de dygtigste inden for genren, nemlig amerikanske Lynne Formato, som har iscenesat og koreograferet flere af Fredericia Teaters succesfulde Disney-forestillinger – herunder 'Klokkeren Fra Notre Dame', som i efteråret høstede store anmelderroser på Fredericia Teater og til sommer genopsættes på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. gs

Publiceret: 19. Maj 2017 10:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere