Middelfarteren Hanne viser guldkronen, der blev fundet i en ejendom på Torvet i Middelfart i 1933. Foto: Studie 64
Middelfarteren Hanne viser guldkronen, der blev fundet i en ejendom på Torvet i Middelfart i 1933. Foto: Studie 64
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny særudstilling: Historier om Middelfart

Tag med på en spændende rejse gennem historien og mærk hvordan tiderne skifter gennem de ti historier om Middelfart

Særudstillingen ”Historier om Middelfart” kan ses i perioden 9. juni - 21. oktober 2017 på Middelfart Museum, Algade 8. Åbent tirsdag - lørdag kl. 11 - 17.

På Middelfart Museum åbner den nye særudstilling Historier om Middelfart 9. juni 2017.

I udstillingen kan man opleve 10 forskellige historier om Middelfart, der omhandler de samme 10 tidsperioder som DR1’s tv-serie, ”Historien om Danmark”, er bygget op om.

Udstillingen tager de besøgende med tilbage til oldtidens Middelfart, hvor museet har lånt genstande fra Odense Bys Museer fra lokale udgravninger i Middelfart Kommune. Blandt andet kan man se stenalderfund fra Middelfart og gravgaver fra jernalderen ved Brenderup.

Fra museets egen samling fortælles der historier om Middelfart Kommune helt frem til i dag. Blandt disse er en skat i form af en brudekrone og et guldkors, der formentligt blev gemt under reformationen, og ”nul- og kvartbøsser” til arbejdstidskontrol fra fabrikken NKT, der viser, hvordan industrialiseringen forandrede byens rytme i 1800-tallet.

Historien om vores nutid vises bl.a. i syv korte film, hvor elever fra Middelfart Gymnasium har interviewet middelfartborgere over 75 år om, hvordan det var at gå fra barn til voksen i 1940erne og 1950erne.

Filmprojektet er støttet af Nordea-fonden og indgår som en del af ”Historier om Danmark”. Historier om Danmark er et tværgående samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen om at styrke borgernes viden om og kendskab til deres egen og vores fælles historie. Målsætningen er, at alle borgere skal se, høre eller opleve Danmarks historie i løbet af 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceret: 06. Juni 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere