Arne Gaardsted Jørgensen og Sanne Æbeløe Vestergaard præsenterer den nye musical-linje. Foto: Peter Friis Autzen
Arne Gaardsted Jørgensen og Sanne Æbeløe Vestergaard præsenterer den nye musical-linje. Foto: Peter Friis Autzen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny musical-linje på Den Kreative Skole

De otte mest talentfulde musical-elever får deres egen linje

Den Kreative Skole i Fredericia opretter nu en talentlinje, hvor særligt dygtige musical-talenter kan dyrke og udvikle deres talent.

“Vi optager kun otte elever. Så det er ikke let at komme ind på linjen,” siger koordinator Sanne Æbeløe Vestergaard.

Skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen fortæller, at såvel elever som forældre gennem længere tid har efterspurgt en musical-talentlinje.

“Så nu har vi indledt et samarbejde med Musicalakademiet og går i gang,” siger han.

Musical-linjen kommer til at fungere ved siden af Den Kreative Skoles eksisterende talentlinje for musik-elever og kommende talentlinjer for billedskole- og drama-elever.

“Byrådet har sat 800.000 kroner af til udvikling af skolens tilbud. Det her er ét af vores tiltag,” siger Arne Gaardsted Jørgensen.

Optagelsesprøver på vej

I de kommende måneder tager Sanne Æbeløe Vestergaard rundt på Fredericias folke- og privatskoler for at fortælle om musical-linjen.

Elever skal til optagelsesprøve - eller audition, som det hedder i teaterverdenen - i marts. Inden da arrangeres et par informations- og forberedelsesmøder, hvor Sanne Æbeløe Vestergaard fortæller om linjens indhold.

“Og jeg vil også hjælpe dem med at være klar til audition,” siger hun og understreger, at kun de dygtigste vil blive optaget.

“Vi har som sagt kun otte pladser. Så man risikerer at få et nej. Sådan er det, men man kan også få en god oplevelse ud af et nej” siger koordinatoren, der selv er uddannet perfomer fra Musicalakademiet og også stod i spidsen for sidste års Askepop-musical.

Krav og betaling

Prisen for at gå på musical-linjen bliver 759 kroner om måneden. Dog er der mulighed for en økonomisk håndsrækning, hvis egenbetalingen er et problem.

“Vi går efter dem med det største talent - også hvis de ikke har bedst råd,” siger Sanne Æbeløe Vestergaard.

Linjen byder på ugentlig sang-undervisning, træning i musical-dans, drama-undervisning, workshops, koncerter og meget anndet. Så det er en linje, der stiller krav om en hel del deltagelse.

“Der er selvfølgelig noget musical-fødekæde i det her. Det er meget professionsrettet, og nogle af eleverne vil nok gå videre med musical- og skuespil-uddannelser. Men ikke alle - og det er helt ok. Vi gør det for at give dem et sted at dyrke og udvikle deres talent. Sammen med resten af skolens kreative miljø,” siger Arne Gaardsted Jørgensen.

Publiceret: 12. Januar 2017 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere