Lejernes LO mener ikke, at Middelfart Kommune gør nok i kampen mod skimmel i lejligheder. Kommunen er uenig.
Lejernes LO mener ikke, at Middelfart Kommune gør nok i kampen mod skimmel i lejligheder. Kommunen er uenig.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Middelfart: Skimmel-sager giver kritik

Lejernes LO er ikke tilfreds med Middelfart Kommune

Middelfart Kommune er får dårlig til at løfte sin tilsynspligt med områdets lejeboliger. Det mener Lejernes LO.

Organisationen peger som eksempel på en konkret sag, hvor beboerne i en lejlighed beskriver, at de bliver syge af at opholde sig i lejligheden.

Sagen blev indgivet til kommunen, som rykkede ud og foretog en analyse på stedet.

“Vi har tilsynet med, om bygninger er egnet til beboelse. Så selvfølgelig rykker vi ud, når der er mistanke om et skimmelproblem,” siger ingeniør Peter Kaalund fra Middelfart Kommune.

Den type opgaver rykker han og hans kolleger ud til 10-15 gange i løbet af en “sæson”, som ofte tæller fra efterårets begyndelse til forsommeren.

I den aktuelle sag hævder Lejernes LO, at der blev udført tre skimmelprøver i lejligheden, som efterfølgende blev “frikendt” med henvisning til én prøve.

“Jeg ved ikke, hvorfra Lejernes LO har, at der blev udført tre prøver i lejligheden. Jeg har kun kendskab til én, og den viste ikke tegn på skimmel,” siger Peter Kaalund,

Alligevel gav tilsynet anledning til, at udlejeren fik besked på at udbedre et skimmel-problem i lejligheden. Ifølge Peter Kaalund er den aktuelle sag efterfølgende gået i hårdknude mellem lejeren og udlejeren.

“Det er ærgerligt, for vi forsøger jo at skabe en dialog mellem parterne, der fører til at parterne kan løse problemerne,” siger Peter Kaalund.

Kommunen kan pålægge en udlejer at udbedre problemer. Hvis ikke udlejeren følger påbuddet, kan vedkommende blive politianmeldt og straffes med bøde.

“Men det mener jeg, aldrig er sket. Og ni ud af ti gange lykkes det at løse problemer ad dialogens vej,” siger Peter Kaalund.

Ingen tillid fra Lejernes LO

Lejernes LO ser dog anderledes på både den aktuelle sag og lejernes generelle retstilstand i Middelfart Kommune.

“Lejernes LO kan kun have mistanke om, at når kommunen selv foretager den slags, kan man ikke stole på det. (...) Siden går tiden, og lejerne bliver mere og mere syge (...). Lejernes læge har anbefalet, at de skulle flytte hurtigt, da de ikke kunne tåle at opholde sig i lejemålet,” skriver lejernes LO i et nyhedsbrev, hvor det oplyses, at en dyrlæge anbefalede lejerne at aflive deres hund, der led på grund af skimmel-problemet.

“Man skal ikke tro på Middelfart Kommune,” konkluderer Lejernes LO.

“Den fremstilling kan jeg slet ikke genkende,” siger Peter Kaalund.

Publiceret: 27. Juni 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt