Det vil gavne hele samfundet med flere spor på strækningen Fredericia-Kolding for bl.a. at lette transporten af varer, mener Dansk Byggeri. Foto: Mostphotos
Det vil gavne hele samfundet med flere spor på strækningen Fredericia-Kolding for bl.a. at lette transporten af varer, mener Dansk Byggeri. Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mere motorvej er hurtigt tjent ind

Ekstra spor Fredericia-Kolding giver overskud ni år efter indvielse

Motorvejen E45 er en hovedpulsåre i trafikken. Derfor lægger den nye regering op til at udbygge motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus. Men også i Trekantsområdet er der god fornuft i at udbygge motorvejsstrækningen.

Beregninger lavet af Dansk Byggeri på baggrund af tal fra Kraka viser, at investeringen i et ekstra spor på strækningen Fredericia-Kolding til lidt under en milliard kroner vil have tjent sig selv ind kun ni år efter strækningen er indviet.

“Udvidelsen af E45/E20 mellem Fredericia og Kolding er ikke kun en gave til os, der forsøger at drive håndværksvirksomhed. Udvidelsen vil være godt for alle i lokalområdet og faktisk for hele samfundet. Der er så meget trafik på strækningen, at investeringen ubetinget vil gavne hele samfundsøkonomien,” udtaler formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

Et ekstra spor kan afvikle bilkøer, og det vil gøre samfundet mere effektivt. Derfor vil udvidelsen af motorvejen E45/E20 mellem Fredericia og Kolding belønne samfundet med en intern forrentning på hele 14 procent.

“Den interne rente svarer til, at investeringen vil give et afkast på omtrent 14 procent om året og altså tjene sig selv ind ni år efter, at strækningen er taget i brug. Det skyldes, at samfundet taber penge, når trafikanter og varetransporter sidder fast i trafikken,” udtaler Michael Mathiesen.

Derfor håber han, at politikerne i fremtidige forhandlinger vil være bevidste om, at det kan betale sig at lave udvidelser af motorvejen. jesl

Publiceret: 09. Januar 2017 10:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere