Ikke alle kan komme til den godt etårige Bacon, men Glenn Andersen fra Madsby Legepark kan. De er helt gode venner. Foto: Lars Saugbjerg
Ikke alle kan komme til den godt etårige Bacon, men Glenn Andersen fra Madsby Legepark kan. De er helt gode venner. Foto: Lars Saugbjerg
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madsby Legepark: Bacon i svinestien

Der venter mange gode oplevelser i Madsby Legepark. Besøg den nye gris, fut heksen af - og leg med hele familien

“Pyh, den fiser i dag!”

Glenn Andersen fra Madsby Legepark vifter lidt med hænderne foran næsen, og træder ind til den store so, som legeparken for nylig har anskaffet sig. For godt et par uger siden blev den mor til tre små grise. Både so og smågrise kan boltre sig i deres fold med græs og mudderhuller, eller hvile sig i halmen inde i stalden, der blev indviet 3. april.

“Vores so har efter en afstemning på facebook fået et navn. Det var et tæt løb mellem Bacon og Grismaralda. Og det endte altså med, at soen kom til at hedde Bacon,” folrtæller Glenn Andersen.

Bacon er en sortbroget dansk landracegris, en gammel husdyrrace, der faktisk har været på nippet til at uddø. Takket været en række ildsjæle, der påtog sig opgaven med at bevare racen for eftertiden, er den nu igen blevet mere almindelig. Og navnet bacon passer godt til soen. Den smager nemlig godt. Gourmetkokke har fremhævet kødets kvalitet, hvilket har resulteret i en ny opblomstring blandt især hobbyavlere.

“Den vokser langsomt, og får færre grise end moderne svineracer. Så det er ikke et rigtigt produktionsdyr, men mere en hyggegris.”

Bacon er godt et år gammel.

“Grunden til at vi har fået grise, handler primært om formidling. Mange ved ikke, hvor maden kommer fra - og hvad grisen er for et dyr. Det vil vi gerne fortælle om i Madsby legepark,” siger Glenn Andersen, der tilføjer, at Bacon holder til i samme stald som kaninerne, som er blevet re-introduceret i legeparken.

“Folk har savnet kaninerne, og nu kan de igen komme helt tæt på dem.”

Arrangementer på vej

Vejrmæssigt har forårssæsonen i Madsby Legepark ikke været så spændende. Nogle dage har dog budt på høje besøgstal. 21. maj var der 3.500 besøgende, og Kr. Himmelfartsdag var der 3.800, oplyser souschef Kim Ekstrøm.

“Desværre har vi ikke fået Tarzanbanen færdig. Det skyldes flere faktorer, blandt andet vejret og udfordringer med at frigøre tid til opgaven. Jeg håber, at den bliver klar i løbet af sommeren,” siger Kim Ekstrøm, der ser frem til en periode med fuld fart på programmet.

“Sankthans er en fredag, så musikken starter kl. 20. Talen tager borgmestren sig af, og bålet tændes kl. cirka 21.30,” fortæller Kim.

'Æsken' fra Aarhus underholder børn og voksne kl. 18-20.

“På en god Sankhansaften har vi cirka 6.000 gæster.”

Søndag 25. juni er der 'Familie aktivitetsdag' i samarbejde med FIC. Her bliver der sat fokus på en masse udendørs aktiviteter i hele Madsby. Foreksempel bueskydning, cykling på pumptrackbanen, guidede ture ved dyrefoldene, spejderliv, crossfitt, yoga og lasergames. Samme dag er der i øvrigt Klovneløb.

I juli vil der løbende være forskellige arrangementer i parken.

“Den store satsning er 20. juli, hvor vi præsenterer 'Cartoon Network Sommerturné'. Det er et færdigt koncept. Alle figurerne kommer, så kig forbi og hils på dem. Det er gratis, så sæt allerede nu kryds i kalenderen,” smiler Kim Ekstrøm.

Mini-bacon 1, 2 og 3. Oplev dem i Madsby legepark, hvor de hygger sig i den nye staldbygning. Det er planen at beholde en af de små. Foto: Lars Saugbjerg
Mini-bacon 1, 2 og 3. Oplev dem i Madsby legepark, hvor de hygger sig i den nye staldbygning. Det er planen at beholde en af de små. Foto: Lars Saugbjerg
Publiceret: 14. Juni 2017 06:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt