Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kontrol af tunge køretøjer ved Fredericia endte med flere bøder

Mandag aften 13. marts udførte Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd en kontrol rettet mod Cabotagekørsel i og omkring Fredericia. En tyrkisk lastbil blev kontrolleret ved Taulov, hvor det viste sig, at den tyrkiske chauffør kørte med en magnet på gearkassen for at manipulere med tachografen, der måler lastbilens køre-hviletider. Dermed kunne han ’holde hvil’, samtidig med at han kørte. Lastbilen blev på stedet tilbageholdt, indtil en sikkerhedsstillelse på 41.000 kr. blev indbetalt.

Den tyrkiske chauffør kan nu se frem til 6 måneders frakendelse af førerretten i Danmark samt et endnu ikke fastlagt bødekrav. Sikkerhedsstillelsen på de 41.000 kr. blev indbetalt 14. marts, hvorefter lastbilen blev frigivet, efter magneten var blevet fjernet.

Ved samme kontrol – ligeledes ved Taulov – standsende en patrulje fra Tungvognscenter Syd et lettisk vogntog. Ved denne kontrol viste det sig også, at den litauiske chauffør anvendte en magnet for at omgå køre- hviletidsbestemmelserne. Lastbilen blev tilbageholdt, indtil en sikkerhedsstillelse på 38.000 kr. blev indbetalt. Der indstilles også i denne sag til 6 måneders frakendelse af chaufførens førerret i Danmark - samt en bøde. Sikkerhedsstillelsen på de 38.000 kr. blev i dette tilfælde indbetalt 15. marts, hvorefter lastbilen blev frigivet.

Også en særtransport blev under kontrollen standset ved Taulov, da den ikke var korrekt markeret i forhold til gældende regler. Yderligere viste det sig, at chaufførerne i den efterfølgende følgebil ikke talte samme sprog som chaufføren af særtransporten. Dermed havde chaufførerne af særtransporten og følgebilen svært ved at forstå hinanden. Også i dette tilfælde måtte bødeblokken findes frem.

 

Publiceret: 16. Marts 2017 13:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere