“Jeg håber, at fredericianerne er klar til at opleve en måske ikke så mainstream-koncert,” siger Bjonko Stosic, der spiller på Tøjhuset fredag 19. maj klokken 21.
“Jeg håber, at fredericianerne er klar til at opleve en måske ikke så mainstream-koncert,” siger Bjonko Stosic, der spiller på Tøjhuset fredag 19. maj klokken 21.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Koncert: Bjonko spiller Balkan-beats i Tøjhuset

Bjonko spiller en usædvanlig - men publikumsvenlig - musik

Det bliver næppe muligt at sidde helt stille i Tøjhuset, Fredericia, fredag 19. maj.

Klokken 21 brager festhumøret og de ægte Balkan Beats ud over spillestedet, og bagmanden er dansk-makedonske Bjonko Stosic, der sammen med sit liveband leverer en uovertruffen musikalsk oplevelse.

Bjonko har samarbejdet med mange store mainstream-kunstnere, så som rapperen Jooks og med Klamfyr fra den danske hip-hop gruppe Suspekt, og igennem mere end et årti har han udviklet sin musik fra mere traditionel folkemusik fra Balkan til i dag at levere moderne Balkan Beats forenet med en nutidig urban lyd, som giver en uforglemmelig musikalsk crossover.

“Jeg bor i København, hvor jeg har det meste af mit publikum. Men jeg oplever også, at folk i provinsen er klar til at opleve en koncert, som måske ikke umiddelbart ligner de mest populære mainstream-koncerter. Men det er selvfølgelig altid et sats, når man skal sætte en aften af til et arrangement. Jeg håber, at fredericianerne er med på den,” siger Bjonko Stosic, som netop har udgivet sit andet album.

Danish Music Awards

Den dansk-makedonske musiker og komponist har flere gange været nomineret til en Danish Music Award, og sidste år vandt han prisen som Årets Danske World Livenavn. Ved den lejlighed lød motivationen fra juryen:

“Bjonko og hans liveband spiller kort sagt røven ud af bukserne! De er nogle virkelig dygtige musikere, som swinger fedt sammen. De skaber altid en fest med energifyldt optræden og smittende livsglæde. Derudover forsøger Bjonko altid at afsøge opfindsomme samarbejder på livefronten. Han har på den måde formået at gøre sin musik relevant i utraditionelle sammenhænge også uden for worldscenen. Dette især fordi han har en særligt legende tilgang. Bjonko er den der pt. brager bedst igennem på livefronten og fylder dansegulve i Danmark såvel som i udlandet”

I 2015 udgav Bjonko sit debut album 'Running Horses'. Lige nu er han ude med 'Army of Believers'.

Publiceret: 16. Maj 2017 10:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt