Energien i Jesper Binzers sceneoptræden er legendarisk.
“Det er hårdt arbejde - men også fedt,” siger han. Foto: Lau Kåre Nielsen
Energien i Jesper Binzers sceneoptræden er legendarisk. “Det er hårdt arbejde - men også fedt,” siger han. Foto: Lau Kåre Nielsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jesper Binzer: “Der skal stå rock og D-A-D på min gravsten”

Efter 33 år i front for Danmarks største rockband har Jesper Binzer for længst udlevet sin drengedrøm

“Da jeg gik i 7. eller 8. klasse, spurgte min klasselærer os alle sammen, hvad vi ville være, når vi blev voksne. 'Rockstjerne', svarede jeg og mente det helt alvorligt,” siger Jesper Binzer til Lokalavisen.

Og rockstjerne blev han. Velsagtens en af landets største nogensinde. Den 51-årige herre har i godt 33 år været frontmand i D-A-D. Han har 160 sange, mange hundrede koncerter og et beskedent frisør-budget bag sig..

Den gang i skolen kunne 13-14-årige Jesper ikke vide sig sikker på, at rock-drømmen kunne holde.

“Men da Ramones og punk-musikken dukkede op, så jeg, at man kunne blive rockstjerne med bare tre akkorder. Tre akkorder kunne jeg godt spille, så dér begyndte jeg at tro på det,” siger han.

Og sådan blev det. Sammen med bassist Stig Pedersen dannede han Disneyland After Dark, som senere var nødt til at skifte navn til D-A-D, fordi Disneys advokater ikke brød sig om at blive sat i bås med de rockede drenge fra Danmark

Publikum i centrum

D-A-D har udgivet 160 sange. Mindst en håndfuld af dem er ikke til at komme udenom, når de spiller live.

“Vi bestemmer selv. Men vi ved også godt, at der næsten bliver oprør, hvis ikke vi spiller for eksempel “It's After Dark”. Så det gør vi selvfølgelig - også hvis vi ikke selv lige har lyst. Vi er der jo for publikums skyld. Det er publikum, der skal flyve af sted på musikkens vinger. Det er selvfølgelig fedt, når vi selv får lov at flyve med. Men publikum har førsteret til at flyve,” siger Jesper Binzer.

Selv oplever han at “flyve” mindst et par gange under hver koncert. Nogle gange flyver han med hele vejen.

“Jeg er ikke god til at huske og skelne backstage-lokaler og koncerter fra hinanden. I den sammenhæng er jeg rockens svar på en guldsfisk. Men nogle gange er der alligevel koncerter, hvor det hele bare kører. De oplevelser står ret klart for mig,” siger han.

Jesper Binzer kommer flyvende med flagrende hår bag sin lillebror, Jacob. Fotograf Lau Kåre Nielsen har skudt billedet på jelling Musikfestival 2017.
Jesper Binzer kommer flyvende med flagrende hår bag sin lillebror, Jacob. Fotograf Lau Kåre Nielsen har skudt billedet på jelling Musikfestival 2017.

Svært at finde på nyt

D-A-D har i 33 år spillet og turnéret på landets største scener. Hver gang med et nyt og spektakulært sceneshow.

“Vi får selv idéerne - sammen med vores scenefolk. Og ikke alle idéer er lige gode eller mulige,” siger Jesper Binzer.

Er det et pres at skulle finde på noget nyt og større hvert år?

“Ja, helt klart. Vi har mange gange tænkt, at nu kan vi ikke komme længere. At vi ikke kan finde på noget større eller vildere. At vi havde malet os op i et hjørne. Men det er altid lykkedes alligevel. I år synes jeg, at vi har fundet et show, der er lidt mere rock and roll end det forrige - og samtidig bare fuldstændig D-A-D. Det er fedt.”

Fornyelsen kan også ses på sætlisten.

“I år har vi fire sange med, som vi ellers ikke har optrådt med i 20 år. Det er blandt andet muligt, fordi vi ikke har udgivet noget nyt for nyligt.”

Det har bandet til gengæld planer om snart at gøre.

“Vi har aftalt gå i øvelokalet og studiet, når sommerturnéen er ovre. Det er ikke altid, at man har lyst efter en hård turné. Men vi holder hinanden fast på det og har aftalt, at vi går i gang 1. oktober. Så må vi se, hvor lang tid det tager,” siger han.

Bassist Stig Pedersen tog i sin tid initiativ til dannelsen af D-A-D, da han inviterede Jesper Binzer med i sit band. Foto: Lau Kåre Nielsen
Bassist Stig Pedersen tog i sin tid initiativ til dannelsen af D-A-D, da han inviterede Jesper Binzer med i sit band. Foto: Lau Kåre Nielsen

Drømmen var nær død

Rockstjerne-drømmen opstod som nævnt tidligt for Jesper Binzer.

Men godt ti år efter D-A-D's pladedebut var drømmen tæt på at dø.

“Efter 'Helpyourselfish' (1995) var karrieren på vej nedad. Men i tiden mellem den og 'Simpatico' (1997) skete der noget med mig: Pludselig fik jeg en ny fornemmelse af kreativitet. Det var som at kunne trække vejret igen. Da kunne jeg mærke, at der skal stå rock og D-A-D på min gravsten,” siger han.

Den beslutning gjorde også, at han endegyldigt fandt sig til rette med rollen som stjerne.

“Det havde været svært. Op gennem 80'erne var janteloven så stærk, at man for alt i verden ikke må gå helt Nik & Jay. Jeg føler mig også på udebane, når jeg møder folk, der synes, at jeg er mere værd end dem. Men hvad skal jeg gøre? I mange år forsøgte jeg mig med at være helt overdreven jovial i de situationer. Men det er jo også for kunstigt. Efter mange år har jeg nu fundet mig til rette med det hele. Jeg insisterer på at gå i Silvan, smøre madpakker, handle i Netto, støvsuge og i det hele taget bare være Jesper. Jeg er jo som alle andre. Bare ikke på scenen.”

Publiceret: 27. Juni 2017 10:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere