Chaufføren, der er dømt for uagtsomt manddrab, handlede ikke groft uagtsomt. Derfor kan der ikke udbetales erstatning til de dræbtes familie, fastlår retten ifølge Ritzau.
Chaufføren, der er dømt for uagtsomt manddrab, handlede ikke groft uagtsomt. Derfor kan der ikke udbetales erstatning til de dræbtes familie, fastlår retten ifølge Ritzau.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ingen erstatning til efterladte efter trafikdrab på unge kvinder

 

Familien til to unge kvinder, der i 2014 blev dræbt i en trafikulykke ved Horsens, får ingen erstatning. Det har retten afgjort i en erstatningssag mellem de to kvinders familie og forsikringsselskabet bag den vognmand og lastvogn, der udløste ulykken. Det oplyser Ritzau.

De to kvinder på 19 og 21 år fra henholdsvis Vejle og Skærbæk ved Fredericia blev dræbt, da en lastbil kørte op bag i en kø på motorvejen ved Horsens. Chaufføren er efterfølgende blevet dømt for uagtsomt manddrab. Familien havde krævet cirka en million kroner i torterstatning, oplyser Ritzau.

"Selve afgørelsen er måske ikke helt overraskende. Vi var klar over, at vi skulle ind og skubbe til retspraksis, hvis vi skulle have medhold. Men rettens begrundelse, for hvordan de er nået frem til resultatet, er lidt overraskende," siger de ni familiemedlemmers advokat, Martin Laursen, til Ritzau.

Retten har afgjort, at chaufføren ikke handlede groft uagtsomt - og det er en betingelse for, at der kan udbetales torterstatning.

Martin Laursen oplyser, at familiemedlemmerne ikke orker at anke sagen og tage en runde mere i retssystemet.

"De ønsker ikke at bruge hverken mere tid eller kræfter på det. Det var en hård omgang at komme igennem sagens prøvelse i byretten. Det vil de ikke udsætte sig selv for igen," siger han ifølge Ritzau.

Også en 54-årig mand fra Esbjerg mistede livet ved ulykken.

Publiceret: 21. Juni 2017 14:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt