Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) har blandt andet modtaget 20 spørgsmål fra Stig Gerdes.
Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) har blandt andet modtaget 20 spørgsmål fra Stig Gerdes.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gerdes svarer igen: Byge af spørgsmål

Den omstridte Fredericia-læge skriver nu til både ministeren, psykiatere og styrelse. Og han har mange spørgsmål og pointer

27. Så mange spørgsmål stiller Fredericia-læge Stig Gerdes til fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V), Styrelsen For Patientsikkerhed og til overlægerne på Psykiatrisk Afdeling Risskov.

Gerdes er blevet frataget sin læge-autorisation for grov forsømmelighed ved at trappe en patient ned i psykiatrisk medicin uden først at forhøre sig med hendes værge eller psykiaterne på Risskov.

I første omgang er autorisationsinddragelsen midlertidig. Men Styrelsen overvejer at gå i retten for at gøre inddragelsen permanent.

Stig Gerdes vil ikke sidde på hænderne, mens Styrelsen overvejer sine næste skridt.

I et åbent brev med 20 spørgsmål til Karen Ellemann skriver han blandt andet, at HPV-vaccinen bør standses, indtil den er bevist ufarlig, samt at medicinalindustrien har alt for stor indflydelse

“Det Danske Sundhedsvæsen trænger til en gevaldig kulegravning (...) for at slippe af med al form for korruption, og hvor patienter og ansatte bliver mere og mere syge, og hvor dødeligheden vil stige markant,” skriver han blandt andet og slutter med at spørge “Har du modet?”.

Til overlægerne på Psykiatrisk Afdeling Risskov skriver Stig Gerdes blandt andet, at andre læger er bange for at brænde fingrene på at overtage den aktuelle patient, Karina, som derfor står uden læge.

“Styrelsens fratagelse af min autorisation har altså bevirket, at Karinas patientsikkerhed er ikke-eksisterende,” skriver han blandt andet i sit brev med to spørgsmål.

Og Styrelsen For Patientsikkerhed får fem spørgsmål fra Gerdes, som blandt andet ønsker at vide, hvilke læger, der på styrelsens vegne har afgjort, at han er til fare for patientsikkerheden.

Ved Lokalavisens deadline var der ikke indløbet svar fra hverken sundhedsministeren, styrelsen eller overlægerne i Risskov.

Styrelse kan se på resultat

I sidste uge skrev Lokalavisen Fredericia, at Styrelsen For Patientsikkerhed ikke havde forholdt sig resultatet af Stig Gerdes behandling af Karina.

I hvert fald fremgår det ikke af autorisations-inddragelsen, at hans behandling har skadet patienten - kun at den har overtrådt en række regler og procedurer.

Lokalavisen har spurgt styrelsen, om den også har taget resultatet af behandlingen i betragtning. Styrelsen vil ikke kommentere på den konkrete sag, men kun vil kommentere på sin generelle linje.

“Resultatet af en behandling kan (...) indgå som et af flere elementer i en samlet vurdering,” skriver sektionleder Lene Annette Norberg i en mail til redaktionen.

Medlem af Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), mener, at styrelsen altid bør tage resultatet af eventuelle regelbrud i betragtning.

“For hvis det er nødvendigt at overtræde reglerne for at hjælpe patienten, er det jo ikke lægens autorisation, der skal inddrages, men reglerne, der skal laves om,” siger hun.

Publiceret: 15. Marts 2017 07:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt