Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gældsstyrelsen skal ligge i Middelfart

SKAT bliver fremover erstattet af syv nye specialiserede styrelser med hver deres kerneopgave. En af styrelserne skal ligge i Middelfart

Gældsstyrelsen kommer til at ligge i Middelfart. Gældsstyrelsen er en af de syv nye styrelser, som skal afløse SKAT om et års tid. De syv styrelser får en række underafdelinger, der får adresse i 26 byer over hele landet.

Gældsstyrelsen får hovedkvarter i Middelfart. I 2021 vil styrelsen være repræsenteret i seks byer. Antal medarbejdere: Cirka 1.500.

Hvor mange af dem, der kommer til at sidde i hovedkvarteret i Middelfart er endnu uklart. Men Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm hilser alle velkomne.

"Jeg er af regeringen blevet orienteret om, at det betyder yderligere 100 arbejdspladser her i Middelfart. Det er vi naturligvis glade for... Jeg hæfter mig ved, at Karsten Lauritzen siger, at Middelfart er et af de steder, der bliver sat i drift hurtigt. Det tager jeg som et tegn på, at regeringen ved, at vi kan levere varen," siger Steen Dahlstrøm i en pressemeddelelse.

Gældsstyrelsen får som kerneopgave at sikre, at skyldnere betaler deres gæld til det offentlige. Gælden til det offentlige skal inddrives enkelt, effektivt og på et korrekt og ensartet grundlag i det nye inddrivelsessystem, som skal være fuldt idriftsat ved udgangen af 2019.

Gældsstyrelsen skal desuden være med til at forebygge, at gæld til det offentlige opstår. Samtidig skal der udvikles nye, digitale løsninger, der gør det lettere for borgere og virksomheder at betale deres gæld.

Planen 'Fra én til syv styrelser' er en forlængelse af investeringsplanen 'Et nyt skattevæsen', som den daværende V-regering præsenterede tilbage i august 2016. I planen afsatte regeringen bl.a. 7 mia. kroner til genopbygning af skattevæsenet. Det mundede ud i en bred politisk aftale i november. Regeringens udgangspunkt er, at der i de kommende år er behov for et yderligere ressourceløft og målrettede investeringer.

Siden lanceringen af investeringsplanen er der arbejdet intensivt med reorganisering af de opgaver, som i dag er placeret i SKAT. Det arbejde er nu blevet til planen 'Fra én til syv styrelser'.

Placeringen af de nye styrelser og arbejdspladser vil ske gradvist frem mod 2021.

Publiceret: 14. Juni 2017 08:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere