Kim Salling er ny partnerskabschef hos Fredericia Teater. Han vil skabe større fælleskab om teatret - og bedre økonomi.
Kim Salling er ny partnerskabschef hos Fredericia Teater. Han vil skabe større fælleskab om teatret - og bedre økonomi.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fredericia Teater inviterer til flere partnerskaber

Teatret går på jagt efter flere sponsorer og partnere

Opbakningen til Fredericia Teater er stor i byen og omegnen. Men den må gerne blive endnu større. Og den må gerne kunne forvandles til samarbejdsaftaler med erhvervslivet, mener teatret.

I spidsen for at føre byen og teatret tættere sammen har teatret ansat Kim Salling som partnerskabschef.

“Det, andre kalder sponsorer, vil vi hellere kalde partnere,” siger han.

En sponsor er traditionelt en person, der bidrager til et projekt uden nødvendigvis at få noget for det. Altså en glad giver uden forventninger.

I moderne tid er en sponsor ofte en virksomhed, der investerer og støtter med det formål at komme med i et netværk eller høste andre fordele af sit sponsorat. Altså en glad giver med forventninger.

Men når teatret foretrækker betegnelsen partner, skyldes det, at man i højere grad vil satse på et værdifællesskab.

“Det betyder, at partnerne føler et fællesskab med teatret. Det vil sige, at de ikke blot investerer med enten hjernen eller hjertet - men med begge dele på samme tid. Det tror vi på, kan løfte både teatret og byen,” siger Kim Salling.

Flere penge

Målet er klart: Teatrets økonomi skal bedres.

I dag har teatret omkring 30 partnerskaber, som bidrager med omkring 500.000 kroner om året, oplyser Kim Salling. Begge tal skulle gerne stige.

“Stærkere økonomi frigiver energi til de mange kreative processer, huset her summer af. Så det er klart, at målet er en bedre økonomi,” siger han.

I den kommende tid vil han besøge Fredericias virksomheder og forretninger for at fortælle dem om teatrets nye fællesskab.

“Og så vil jeg høre, hvad de forventer af sådan et fællesskab. Nogle vil have billetter, andre går mere op i at have deres logo på et skilt i forhallen, som over 100.000 hvert år kan se. Andre igen forventer slet ikke at få noget konkret retur for - sådan er der nemlig også nogen, der ønsker det. Så der er mange forskellige måder at tænke på de her ting. Og jeg vil ud til alle for at høre, hvad de tænker,” siger Kim Salling

Forforpremiere

Et af de første konkrete tiltag i den nye partnerskabs-jagt er, at teatret åbner for adgang til en ekstra forpremiere på Shubidua-musicalen.

“Den slags plejer at være lukkede. Men vi vil gerne have folk herind og opleve huset og mærke stemningen. Så kan de bagefter beslutte, om de vil være med eller ej. Men de skal selvfølgelig opleve stedet først,” siger Kim Salling.

Publiceret: 09. September 2015 07:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere