Arkivfoto: Mostphotos
Arkivfoto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Forældre dømt for at omskære døtre

Far og mor skal i fængsel for at lade døtre på otte og 15 år omskære

SOSEScript: GetTrueLastModified.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 2: [DBNETLIB][ConnectionRead (recv()).]General network error. Check your network documentation.

Et somalisk forældrepar, der bor i Fredericia, blev tirsdag dømt for at have ladet deres to døtre omskære. Begge forældre blev idømt halvandet års fængsel. Moderen, som ikke er dansk statsborger, blev desuden idømt en betinget udvisning. det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Forældrene blev dømt for at have tilskyndet til, at deres to døtre blev omskåret under en rejse til Afrika i sommeren 2015.

Senioranklager Helle Iversen fra Sydøstjyllands Politi uddyber i pressemeddelelsen:

"Fredericia Kommune anmeldte sagen den 11. november 2015 på baggrund af en henvendelse fra døtrenes skole. De to piger, der på tidspunktet for omskæringen var otte og 15 år, blev herefter afhørt og undersøgt på retsmedicinsk institut i Odense. De konstaterede, at begge piger var blevet omskåret og herunder havde fået fjernet klitoris og dele af de små skamlæber. Dette kalder man i fagsprog også for en kategori 2-omskæring."

Sagen mod forældrene skulle have været for retten i foråret 2016, men sagen blev udskudt, da en speciallæge i Vejle, som forældrene fik til at undersøge pigerne, erklærede, at pigerne ikke var blevet omskåret.

"Vi forelagde derfor sagen for Retslægerådet, som udtalte, at pigerne havde fået foretaget en kategori 2-omskæring. Med den udtalelse fra Retslægerådet, der er det højeste faglige ekspertorgan i denne sammenhæng, var sagen klar til domsforhandling. Men desværre blev sagen udsat endnu engang, da en forsvarer i sagen blev syg. Derfor er vi nu nået frem til 10. april 2017, hvor den endelige dom så er faldet," siger specialanklager Helle Iversen.

Retten i Kolding besluttede også, at forældrene skulle betale 25.000 kroner i erstatning til hver af døtrene.

Begge forældre ankede deres domme.

Publiceret: 11. April 2017 06:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere