Talenteleverne på scenen i Tøjhuset med Dreamers Circus.
Talenteleverne på scenen i Tøjhuset med Dreamers Circus.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Elevernes egne værker på programmet til talentkoncert

Tid og sted:
Koncerten er mandag d. 22/5 kl 19.00 i Tavlehallen, Kongensgade 111. Fri entré.

Når Den Kreative Skole mandag 22. maj inviterer til talentkoncert med musikskolens talent-linjeelever er det bl.a. med elevernes egne værker på programmet. Eleverne har op til koncerten arbejdet med professionelle musikere ved to workshops om sangskrivning og formidling - og glæder sig nu til at give en koncert, som de i høj grad selv har sat deres præg på.

Den internationalt anerkendte folkemusik-trio Dreamers Circus og sangeren/sangskriveren Anders Graae har på hver deres måde været gæsteundervisere for talentlinjens elever op til forårets talentlinje koncert. Eleverne er blevet inspireret både i deres sangskrivning men også i lige så høj grad i måden at sætte en koncert sammen på og formidle musikken til publikum. Her har også virkemidler som lyssætning og præsentation af sange indgået. Eleverne er kommet på banen med egne ideer til sange og samarbejde på tværs af musikgenrer og endda andre kunstarter er opstået.

Samarbejde på tværs

En stor inspiration fra Dreamers Circus har været at opleve i hvor høj grad tre vidt forskellige instrumenter kan smelte sammen til ét. På talentlinjen går 12 elever i alderen 15-20 år som spiller syv forskellige instrumenter og arbejder med en del forskellige genrer inden for musikken. Ved workshoppen med Dreamers Circus fik eleverne mulighed for at opleve at smelte sammen til én gruppe i et nummer som var arrangeret for talentlinjens instrumentbesætning. Det nummer tager eleverne med til talentkoncerten.

I sangskrivningsprocessen har der også været frit samarbejde på tværs af instrumenter og genrer. Der har været nogle oplagte samarbejder f.eks. med at bruge de klassiske strygere på en af de rytmiske sange men på programmet er også en alternativ måde at bruge alle instrumenterne på, til at skabe et lydunivers som passer til en drama tekst.

Forårskoncert i Tavlehallen

Talentlinjen for musikskoleelever på Den Kreative Skole holder to faste koncerter i løbet af sæsonen. En efterårskoncert ude af huset i Lyng Kirke og en forårskoncert på Kongensgade 111. Ud over de to faste koncerter deltager eleverne i flere workshops, fællestimer og generelt i det Fredericianske musikliv. Dette forårs talentkoncert foregår i Tavlehallen på Den Kreative Skole som ofte også bruges af Musical Akademiets elever. Placeringen i Tavlehallen giver gode muligheder for at arbejde med lyd og lys, og gør at eleverne kan bruge nogle af de virkemidler de lige har oplevet til workshops i deres egen koncert.

Vokalgruppen Les Femmes under ledelse af Jørgen Andersen og strygekvartetten The Final Four deltager også ved koncerten, da de til dagligt indgår som vigtige sammenspilsgrupper for en del af talentlinjens elever.

 

 

 

 

Publiceret: 17. Maj 2017 09:15
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt