Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dyk ned i fristadens Fredericia

Guidet tur med kirkevandring og spændende historiefortællinger om fristadens Fredericia

I Danmark var det inden Grundloven i 1849 forbudt at udøve anden tro end den lutherske, men i 1674 blev Fredericia til en fristad. Byen blev et fristed, hvor andre trossamfund havde lov til at slå sig ned og udøve trosretninger udover den lutherske, som dengang delte Fredericia i to sogn. Under tiden som fristad kom både katolikker, reformerte og jøder til byen. De har alle bidraget til de forskellige udsmykninger, som kirkerne stadig bærer præg af den dag i dag. Fredericia beholdte sin særstatus som fristad i ca. 200 år, indtil religionsfriheden kom med Grundloven.

Kom og oplev Fredericias tid som Danmarks eneste fristad, når museerne i Fredericia inviterer dig med på kirkevandring.

På turen kommer du ud på en spændende vandring og får et indblik i tiden som Danmarks eneste fristad før Grundlovens indførelse i 1849.

Du får alle de interessante historier om kirkerne og fra byens tid som fristed for andre religioner end den lutherske, som på daværende tidspunkt blev dyrket i hele landet.

Turen starter ved Trinitatis Kirke torsdag 8. juni kl. 19, og herefter besøger du fire unikke kirker inden for voldene og deres flotte kirkerum.  

Kirkevandringen er gratis at deltage i, og du behøver ikke tilmelde dig.

 

 

 

Publiceret: 06. Juni 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere