Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Passionen mangler

LÆSERBREV

Af Byrådsmedlem for Venstre, Kenny Bruun Olsen

Asser Jensens Vej 41, 7000 Fredericia

 

Efter endnu en omgang af de efterhånden utallige politiske forhandlinger omkring politiskolen i Vestdanmark, konstaterede man efter kort tid, at Fredericia havde alle forudsætninger for at kunne etablere en midlertidig politiskole allerede fra 2018. Der er skydebane, træningsbane og med ganske få midler kan der også foranstaltes undervisningslokaler, kort sagt: Fredericia har det hele.

Det var en skøn og opmuntrende nyhed og jeg var selvfølgelig sammen med mange andre fredericianere meget glad for nyheden.

Efter euforien havde toppet, kom tankerne til mig, som jeg tror de er kommet til mange andre, "hvorfor fik vi ikke Politiskolen i første omgang". Alle de fordele som Fredericia har, havde vi i Venstre gjort rede for. Kurt Kingod, som er efterforsker ved politiet, havde linet alle argumenter, bevisgrunde og fordele op, og sendt dem til både Borgmester og presse, men hvorfor kom disse oplysninger ikke i spil?

Det minder mig om lukningen af Bülows kaserne i 2013, da den daværende regering ville sparre 2,7 mia. på militæret. Der tabte Fredericia meget stort, Bülows Kaserne blev lukket og den lukning bidragede kun med 1,5 promille af besparelsen, men der sad vores nuværende borgmester jo også i forsvarsudvalget med de afgørende stemmer.

Borgmesteren må nu igen have siddet med meget røde øre, da han hørte nyheden i pressen, for han har da om nogen, haft de rigtige politiske forbindelser til de ledende socialdemokrater, som har stået i spidsen for at aflive Herning-modellen med argumentet; vi kan ikke vente flere år på at få uddannet nye politifolk... og så støttede man Vejle-modellen, som først står færdig i 2020.

At man på et kort møde i sidste uge, kan konstatere, at der inden for 1 år kan uddannes nye politifolk i Fredericia, er forhåbentlig ikke ukendte facts på Christiansborg.

Jeg kan kun konstatere at Borgmester Jacob Bjerregård Jørgensen igen har sovet i timen, da hans parti valgte Vejle i stedet for Fredericia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceret: 12. Juni 2017 10:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere