Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Det klinger hult ved køen til håndvasken

Af Irene Hald, byrådskandidat for Dansk Folkeparti, Fredericia

LÆSERBREV

Laveste fællesnævner, uanstændigt eller? Hult klinger det i hvert fald, ved køen til håndvasken.

På det seneste har man kunne læse, om hvordan nuværende byrådspolitikkere står i kø, for deltagelse til årets store realityshow, KV17. Nu skal der handles, borgerne tages alvorligt, de vil gøre det så meget bedre end hidtil og tidligere. I så fald skal der ikke meget til, for hvad har de lavet indtil nu?

Jeg vil vove den påstand, at samtlige siddende byrådspolitikkere i indeværende periode og enkelte i forrige periode, er blevet kontaktet af rådvilde, kriseramte og klemte borgere, som sidder ubehjælpeligt fast i en af forvaltningerne. Jeg tør også vove den påstand, at de langt henad vejen er blevet ignoreret, set henover og talt ned til. Videoovervåget ved samtaler, uden samtykke og i strid med loven. Og hvorfor så det? Jo, foran mig ligger en skrivelse fra 2015 med navne og underskrifter, som inkluderer en fra byrådet, hvor det siges; at man har lovet hinanden, at der intet grimt måtte komme frem om Fredericia kommune i denne valgperiode. Det er så ikke ensbetydende med, at der ikke er noget at komme efter, for det er der.

Det er de absolut færreste der finder det rart at henvende sig i en af forvaltningerne, for at bede om hjælp. Man vil gerne klare sig selv, blot kan man komme ud for sygdom, ulykker eller have svært udfordrede børn (diagnosebørn) og derved hjælp behov. Hvis man inden henvendelse i en af forvaltningerne, følte at man havde det svært og brug for hjælp! Ja, så skal jeg da lige mene, at rigtig mange får det om muligt værre ved kontakt med kommunen. Det giver ingen mening at borgere skal knækkes, mødes med mistro gentagne gange, hvis muligt hyre advokater og lign. Og måske ende ud med mulighed for at indlede retssager mod kommunen, hvilket er ualmindelig svært at nå dertil.

Der er ikke tale om enkeltstående sager og fænomenet er ikke nyligt opstået. Jeg har boet i byen ” Bag Fredericias smukke volde” i 12 år og har ikke set ændringer til det bedre, tværtimod. Forvaltningsrod, arrogance, laden stå til i mange år og ganske omkostningsfrit. Sådan behandler man ikke mennesker, det er uanstændigt.

Mit ønske for de af byens borgere, som bliver så usselt behandlet, er at må de opleve lidt, stjerne regn og rød løber i deres liv. Det er jo noget af det Fredericia kan og vores folkevalgte roser.

Publiceret: 24. April 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt