Jesper Binzer med det flagrende hår bag sin lillebror, Jacob, på scenen under Jelling Musikfestival 2017. Foto: Lau Kåre Nielsen
Jesper Binzer med det flagrende hår bag sin lillebror, Jacob, på scenen under Jelling Musikfestival 2017. Foto: Lau Kåre Nielsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

D-A-D: Rock Under Broen har været med os hele vejen

Danmarks største rockorkester har et ganske særligt forhold til Rock Under Broen

“Rock Under Broen var nogle af de første, der for alvor troede på D-A-D. For os var det en af de første rigtig store scener, vi fik lov at komme op på. Og i mange år har Rock Under Broen været en af de helt store hjørnesten i vores turnéplan” siger D-A-D-sanger Jesper Binzer.

På lørdag spiller D-A-D på Rock Under Broen. Og de glæder sig.

“Sidste gang, vi var på Rock Under Broen står for mig som en af vores allerbedste koncerter nogensinde. Gangen forinden var næsten druknet i regn, det år hvor Lenny Kravitz også spillede. Men året efter var det ekstremt godt vejr, og scenen var vendt, så vi stod med solen lige i ansigtet og bare nød aftenen sammen med publikum. En af de aftener, hvor alt bare virkede,” siger Jesper Binzer til Lokalavisen Fredericia.

Normalt har han svært ved at skelne orkestrets mange hundrede koncerter fra hinanden.

“Jeg er rockens svar på en guldfisk: Jeg husker meget mindre end de andre i bandet gør. Men sidste gang på Rock Under Broen husker jeg helt klart.”

Publikum i centrum

D-A-D har et bagkatalog med 160 sange. Og mindst en håndfuld af dem er ikke til at komme udenom, når en koncerts sætliste fastlægges.

“Vi bestemmer selv. Men vi ved også godt, at der næsten bliver oprør, hvis ikke vi spiller for eksempel “It's After Dark”. Så det gør vi selvfølgelig - også hvis vi ikke selv lige har lyst. Vi er der jo for publikums skyld. Det er publikum, der skal flyve af sted på musikkens vinger. Det er selvfølgelig fedt, når vi selv får lov at flyve med. Men publikum har førsteret til at flyve,” siger Jesper Binzer.

Selv oplever han at “flyve” mindst et par gange under hver koncert.

“Men sidste gang på Rock Under Broen fløj jeg hele vejen.”

Bassist Stig Pedersen er berygtet for sin udklædning og to-strengede instrumenter. Her er han på Jelling Musikfestival 2017. Foto: Lau Kåre Nielsen.
Bassist Stig Pedersen er berygtet for sin udklædning og to-strengede instrumenter. Her er han på Jelling Musikfestival 2017. Foto: Lau Kåre Nielsen.

Malet op i et hjørne

D-A-D har i snart 35 år spillet og turnéret på landets største scener. Hver gang med et nyt og spektakulært sceneshow.

“Vi får selv idéerne - sammen med vores scenefolk. Og ikke alle idéer er lige gode eller mulige,” siger Jesper Binzer.

Er det et pres at skulle finde på noget nyt og større hvert år?

“Ja, helt klart. Vi har mange gange tænkt, at nu kan vi ikke komme længere. At vi ikke kan finde på noget større eller vildere. At vi havde malet os op i et hjørne. Men det er altid lykkedes alligevel. I år synes jeg, at vi har fundet et show, der er lidt mere rock and roll end det forrige - og samtidig bare fuldstændig D-A-D. Det er fedt.”

Fornyelsen kan også ses på sætlisten.

“I år har vi fire sange med, som vi ellers ikke har optrådt med i 20 år. Det er blandt andet muligt, fordi vi ikke har udgivet noget nyt for nyligt.”

Drømmen genopstod

Allerede da han var dreng, drømte Jesper Binzer om at spille rock.

“Allerede i 7-8. klasse sagde jeg til min lærer, at jeg ville være rockstjerne. Musik havde altid interesseret mig, og da jeg oplevede Ramones og punkmusikken slå igennem med tre akkorder, jeg godt kunne finde ud af at spille, begyndte jeg også at tro på det selv,” siger han.

Alligevel løb han ind i en inspirations-lavvande efter nogle år på toppen.

“Et sted mellem Helpyourselfish (1995) og Simpatico (1997) skete der noget med mig. Vores karriere var for nedadgående, men pludselig fik jeg en ny fornemmelse af kreativitet. Det var som at kunne trække vejret igen. Da kunne jeg mærke, at der skal stå rock og D-A-D på min gravsten,” siger han.

Når årets turné er slut, har bandet aftalt at gå i øvelokalet og studiet for at indspille ny musik.

“Det kan være hårdt efter en turné, hvor man er træt og måske ikke lige har lyst til at øve. Men vi har aftalt, at vi starter 1. oktober, og så må vi se, hvor lang tid det tager. Vi indspiller som regel demoer inde hos Søren (Søren “Søgge” Andersen fra Fredericia), hvis ellers han har tid. Det håber jeg, han har,” siger Jesper Binzer.

Publiceret: 06. Juni 2017 08:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere