Jacob Bjerregaard (S) og Pernelle Jensen (V) på et af de anlæg, den midlertidige politiskole vil gøre brug af på Ryes Kaserne: Forhindringsbanen. Foto: Peter Friis Autzen
Jacob Bjerregaard (S) og Pernelle Jensen (V) på et af de anlæg, den midlertidige politiskole vil gøre brug af på Ryes Kaserne: Forhindringsbanen. Foto: Peter Friis Autzen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmester om politiskole: Det er vildt fedt

Fredericia vandt ikke den permanente politiskole, men får et par år med en midlertidig skole. Det kan der komme en del ud af

“Det her kan få rigtig god betydning for Fredericia,” siger Pernelle Jensen (V).

Hun er formand for byrådets Uddannelsesudvalg og har sammen med borgmester Jacob Bjerregaard (S) været involveret i forsøget på at gøre Fredericia til hjemby for den kommende, nye, vestdanske politiskole.

Kampen om politiskolen blev vundet af Vejle, men indtil bygningerne dér er klar, skal skolen midlertidigt have til huse på Ryes Kaserne i Fredericia. Det blev besluttet i sidste uge. Og den beslutning glæder både Pernelle Jensen og Jacob Bjerregaard.

“Som borgmester er det jo vildt fedt, at vi får den her mulighed. Uanset hvordan politiet disponerer, når den rigtige politiskole i Vejle bliver klar, vil det her være en styrkelse af Fredericia. Blandt andet fordi kasernen her udbygges,” siger Jacob Bjerregaard.

Også Pernelle Jensen ser klare fordele.

“Det vil være med til at løfte Fredericias brand. Det vil fremme vores arbejde for at løfte uddannelsesmiljøet. Der er også mulighed for bosætning, når 300 elever skal uddannes her. De fleste af dem er omkring 30 år og har etableret familie. Så jeg kan kun se gode sider af det her,” siger Pernelle Jensen.

Midlertidigt eller varigt

Fredericia Kommune kæmpede for at få politiskolen til at flytte ind på Bülows Kaserne i midtbyen.

Nu kan vi se, at politiet ønsker at bruge faciliteterne her på Ryes Kaserne - for eksempel skydebanen og forhindringsbanen. Var det en fejl at satse på Bülows frem for Ryes?

“Nej, vi har jo en tom kaserne stående inde i byen, som vi gerne ville afsætte til en politiskole. Men vi har fra starten gjort opmærksom på faciliteterne her på Ryes som noget, der kunne være med til at gøre Bülows attraktiv,” siger Pernelle Jensen.

Kommunen var ikke involveret i beslutningen om, at Ryes Kaserne bliver hjemsted for den midlertidige politiskole.

“Vi fik først besked en halv time inden offentliggørelsen, da justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ringede til borgmesteren og gav besked,” siger Pernelle Jensen.

Ni er der så udsigt til nogle år med midlertidig politiskole i Fredericia. Gør I jer håb om, at det kan ende med en permanent politiskole her?

“Nej, jeg tror, at Vejle-beslutningen står ved magt og ikke ændres,” siger Jacob Bjerregaard.

Pernelle Jensen er enig.

“Men vi skal sørge for at levere, mens de er her: De skal synes, at Fredericia er det bedste sted på planeten,” siger borgmesteren.

Begge politikere håber, at politiskolen - også efter den flytter til Vejle - vil have en tilknytning til Fredericia.

Publiceret: 14. Juni 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere