Carl Emil Visti Pedersen blev nummer syv i sin klasse. Han er nomineret i Lokalavisens Talentjagt. Privatfoto
Carl Emil Visti Pedersen blev nummer syv i sin klasse. Han er nomineret i Lokalavisens Talentjagt. Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

BMX: Flotte resultater ved Europa Cup’en

Taulov BMX fik en 1. og en 7. plads til henholdsvis Mike Kaltoft og Carl Emil Visti Pedersen, da der blev kørt i Prag

Taulov BMX kom helt til tops, da der blev kørt Europa Cup i Prag forrige weekend.

Taulov BM var repræsenteret ved Magnus Dyhre, Carl Emil Visti Petersen og Mike Kaltoft. Med som vejleder og coach var Palle Dyhre.

Alle tre kørere viste i dén grad at de var klar til at tage kampen op mod de stærkeste BMX-kørere fra hele Europa.

Flere end 700 af de allerbedste BMX-kørere fra hele Europa var samlet. Magnus og Carl Emil stillede op i Boys 15/16 år og Mike i Men 25+ år.

Mike Kaltoft, som er et kendt ansigt i dansk BMX gennem mange år har formået, trods alvorlige styrt, at fastholde et ekstremt højt niveau i en sport, hvor det ofte er marginaler, der afgør, om man er stjerne eller fodnote. Mike blev Europamester i 2015, var i finalen i 2016 og allerede nu tegner der sig et meget positivt billede af 2017-sæsonen.

Lørdag blev 5. afdeling af EUC 2017 European Cup skudt i gang med høj sol, temperaturer op til 25 grader, god stemning på tilskuerpladserne og hård dyst om de vigtige placeringer.

Mike Kaltoft strøg helt til tops i et stærkt felt, hvor han præsterede på højt plan igennem hele dagen med ene topplaceringer i alle indledende løb og vandt dermed 5. afd. af Europa Cup'en.

Magnus Dyhre og Carl Emil Visti Petersen kæmpede i samme gruppe, og kørte mod hinanden i kvartfinalen. Her måtte Magnus tage til takke med den utaknemmelige femteplads, som lige netop ikke bragte ham i semifinalen.

Derimod gik Carl Emil hele vejen og blev nr. 7 i finalen. Det er første gang ,at Carl Emil nåede helt til finalen i en Europacup. Han er i øvrigt nomineret i Lokalavisens Talentjagt.

Dramatisk finale

Søndag startede dagen rigtig godt for Carl Emil, men et styrt i 1/4 finalen blev enden for en ellers velkørende Carl Emil.

Magnus gjorde hvad han kunne, men konkurrencen er hård så han gik ikke videre fra de indledende heat. Magnus blev her mindet om at han er yngst i den gruppe. Mike holdt igen hans høje niveau og kom sikkert i finalen, men som det er i BMX sporten kan alt ske og alle har en chance for at vinde, og i netop denne vanvittig absurde finale vistes alt den dramatik som findes i BMX.

Mike lå forrest, men blev kørt af banen af nr. 2. I næste sving styrter køreren som nu er nr. 1 og tager nr. 2 med, senere styrter flere af de forreste kørere og alt var kaos hen over målstregen. Alt sammen afgjort på under 40 hæsblæsende sekunder! Weekenden må trods alt betragtes som en succes for alle 3 kørere fra Taulov BMX Klub.

Carl Emils forældre har været meget i tvivl, om det var forsvarligt at sende Carl Emil til Prag midt i eksamensperioden, men mon ikke Carl Emil trods et styrt, kommer hjem med en stor portion selvtillid, der kan give ham det boost, der skal til for at komme godt igennem den sidste del af eksamen, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Mike Kaltoft øverst på skamlen i sin klasse. Privatfoto
Mike Kaltoft øverst på skamlen i sin klasse. Privatfoto
Publiceret: 30. Maj 2017 07:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere