Jysk musicalsucces indtager Operaen i København
"Jeg vil ikke udelukke, at vi en dag kan co-producere forestillinger i udlandet - under et "Made In Fredericia"-varemærke. Men så bliver der for at sikre gode teater-forhold her i Fredericia," siger teaterdirektør Søren Møller, der håber at se helt op til 62.700 i Operaen til de 38 planlagte forestillinger.
Foto: Peter Friis Autzen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Aladdin i Operaen: Meget mere teater i Fredericia

Hvis Fredericia Teater får succes på Operaen i København, vil det forvandle teatret i Fredericia

Man kender det fra biografen: Programmet indeholder flere forestillinger, der kører parallelt. Så hvis man har lyst, kan man se en ny film hver dag. Sådan kan det også blive i teatret.

Teaterdirektør Søren Møller præsenterede i sidste uge sin seneste store satsning: Genopsætningen af gigant-sucessen Aladdin på Operaen i København til juli næste år. Det er en satsning, der i tilfælde af uventede, katastrofale billetsalg vil levere en lussing på et par millioner kroner. Men i tilfælde af succes kan den kaste tre-fire millioner kroner af sig. Penge, Søren Møller allerede har en plan for.

"Hvis det hele klapper, kan projektet i København føre til, at vi her i Fredericia kan præsentere tre eller fire forestillinger sideløbende på vores lille scene til foråret 2014," siger han.

Det er en plan, der rykker Fredericia og byens teaterudbud op i en klasse, ingen andre provinsbyer i Danmark kan matche.

Tv-indslag: Jysk musicalsucces indtager Operaen i København

I Fredericia førte Tæppeflyver-scenen Aladdin og Jasmin forbi Eiffeltårnet og Den Lille Havfrue. I København er det ikke utænkeligt, at flyveturen også vil føre dem forbi Landsoldatpladsen i Fredericia.
I Fredericia førte Tæppeflyver-scenen Aladdin og Jasmin forbi Eiffeltårnet og Den Lille Havfrue. I København er det ikke utænkeligt, at flyveturen også vil føre dem forbi Landsoldatpladsen i Fredericia.
Foto: Søren Malmose

Teaterteaterteater

Sørens Møllers plan går ud på, at Fredericia Teater præsenterer én forestilling den ene dag, en anden forestilling næste dag, en tredje forestilling den tredje dag og så videre.

"Det vil betyde, at teatergængere og turister kan se to forskellige forestillinger i løbet af to dage. Eller tre forestillinger i løbet af en uge. I mellemtiden bor, spiser og handler de i Fredericia. Det er der perspektiver i for os alle i byen," siger han.

Teatret er godt klar over, at de 45.000 besøgende til Aladdin-forestillingerne i Fredericia ikke gav det store handels-boost i byen. Det er noget, teatret i samarbejde med byen i øvrigt gerne vil gøre bedre. For eksempel via planen om flere samtidige forestillinger.

Også kunstnerisk er det en plan, der rykker i Søren Møller.

"Det pirrer mig at sætte en store forestilling op i København. Men det pirrer mig også at tænke på muligheden for endnu mere teater her i byen. Det er jo det, det hele handler om. Vi er først og fremmest Fredericias teater. Det er her, vi hører til. Og projektet i København betyder hverken, at jeg eller teatret er på vej væk. Tværtimod. Vi vil etablere et Made In Fredericia-varemærke, der kan komme os alle til gavn og glæde," siger teaterdirektøren.

Publiceret: 07. December 2012 09:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt