Årets vinder af Den Gyldne Sofus er Carl Emil Smith, der i vinters reddede sin ven Tobias, som han her står sammen med, op af det iskolde vand i søen ved Børkop Mølle.
Årets vinder af Den Gyldne Sofus er Carl Emil Smith, der i vinters reddede sin ven Tobias, som han her står sammen med, op af det iskolde vand i søen ved Børkop Mølle.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

10-årig reddede sin vens liv: Lokale Carl Emil hædret som helt

10-årige Carl Emil Smith er blevet hædret med Den Gyldne Sofus for heltemodigt at have reddet sin ven, Tobias Hjorth, som faldt gennem isen på søen ved Børkop Mølle.

Der var ikke meget tid at handle i, da Carl Emil så Tobias gå gennem isen og ned i det iskolde vand. Heldigvis tøvede Carl Emil ikke med at gribe fat i sin vens arm og trække ham op af vandet.

Herefter hjalp han Tobias ind i restauranten ved Børkop Mølle og sørgede for, at han fik sit våde tøj af, noget varmt at drikke og ringet efter sine forældre. Carl Emil lånte vennen sin jakke og ventede sammen med ham, til Tobias' mor ankom.

Det er Tobias selv, der har valgt at nominere Carl Emil til prisen.

“Han er en helt,” skriver han blandt andet i indstillingen af sin ven.

Carl Emil Smith blev kåret som vinderen af Den Gyldne Sofus 2017 ved et stort prisoverrækningsshow i forbindelse med afholdelsen af den store Falck-dag i Legoland i weekenden. Han får udover hæderen en Nintendo Switch, et gavekort til Nordisk Films biografer og en tur på Jensens Bøfhus for hele familien.

Den Gyldne Sofus er i samarbejde med Børneulykkesfonden blevet uddelt en gang årligt siden 2011 til et eller flere særligt heltemodige børn.

Carl Emil Smith var sammen med fire andre børn nomineret til at vinde Den Gyldne Sofus 2017. De er alle helte, men prisen gik til Carl Emil.

Publiceret: 22. Maj 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Fredericia

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere